FINLAND. Terroristen Abderrahman Bouanane, som utförde knivdåden i Åbo centrum i augusti förra året, har erkänt dåden och säger att hans plan var hugga av offrens huvuden.

I månadags startade rättegången mot den marockanen Abderrahman Bouanane som högg ihjäl två slumpmässigt utvalda personer och skadade ytterligare åtta andra i knivattacken på Salutorget i Åbo den 18 augusti förra året.

Under rättegången erkände Bouanan dåden och sa att hans plan vara att först döda två personer för att sedan hugga av deras huvuden.

— När jag knivhögg det första offret var min tanke att döda två människor och skära av deras huvuden, men efter det första offret blev mina tankar oklara, sa han under rättegången.

Därefter var Bounans plan att fly platsen och gömma sig för att sedan mörda fler människor och hugga av deras huvuden. Under rättegången sa han:

— Efter det var min plan att gömma mig för att senare fortsätta och hugga av två eller flera människors huvuden.

Åklagaren i fallet, Hannu Koistinen, yrkar på att Bouanane ska dömas för två mord i terroristiskt syfte och åtta mordförsök i terroristiskt syfte. Detta efter att polisen hittade en stor mängd foton och videor med kopplingar till terrorgruppen Islamiska staten (IS).

— Bouananes avsikt har varit att genom sitt dåd injaga allvarlig fruktan i den finländska befolkningen, samt andra europeiska länders befolkning, sade Koistinen under rättegången.

Källa:
Terroristrättegången började i Åbo – Bouanane försökte avbryta försvarsadvokat


  • Publicerad:
    2018-04-12 08:35