TOMMIE LINDH. Nordfront har pratat med åklagaren i Tommie Lindh-fallet som berättar att Abubaker Mohamad i förhör försökt förklara knivmordet med att de två hade haft en dispyt om ”rasism”.

Då tingsrätten inte hunnit sekretesspröva förundersökningen som lämnats in i samband med åtalet för mordet på Tommie Lindh har Nordfront idag pratat med åklagaren om fallet. I samtalet berättade kammaråklagare Stina Sjöqvist bland annat att den misstänkte Abubaker Mohamad nyligen och i slutet av utredningen presenterade nya uppgifter om varför han knivhögg Tommie.

Enligt Sjöqvist är Abubakers förklaring att det uppstod en dispyt mellan honom och Tommie tidigare på kvällen. Dispyten ska ha handlat om ”hur man ser på invandrare och rasister”:

— Den misstänkte har gett många olika versioner av vad som har hänt och vad som inte har hänt. Men han har själv nu i ett sent skede påkallat ett förhör där han medgett vissa omständigheter och där har han ju själv uppgett ett – vad ska man säga… – ett motiv eller att han känt sig hotad på något vis, säger Sjöqvist till Nordfront.

Han påstår sig alltså ha känt sig hotad av Tommie?

— Ja, av någonting som har sagts tidigare under kvällen och eventuellt skulle ha anknytning till hur man ser på invandrare eller rasister. Men det är han själv som tagit upp den frågan, förklarar åklagaren som också betonar att detta bara är något den misstänkte påstår.

Abubaker försöker alltså vad det framstår som ursäkta sitt mord med att Tommie var ”rasist”. Detta kan mycket väl vara en helt påhittad efterhandskonstruktion från den åtalades sida och vara något han kommit på i slutet av utredningen ifall information om medieskriverierna om fallet nåt honom trots att han sitter häktad.

I övrigt säger Sjöqvist att hon inte uppfattat det som att det varit någon fysisk konfrontation mellan Tommie och Abubaker ens efter den första våldtäkten då Tommie blir väckt. Sjöqvist erkänner att Tommie tillsammans med den våldtagna kvinnan uppmanat Abubaker att lämna lägenheten och menar att det är en ”definitionsfråga” om det räknas som att Tommie därmed ”konfronterat” våldtäktsmannen.

— Jag har uppfattat det som att det är hyfsat lugnt. Att [Tommie och kvinnan] håller en låg profil för att de väntar på att polisen ska komma dit, säger Sjöqvist.

Detta motsägs av uppgifter Nordfront tidigare fått från andra källor, men i övrigt är våra uppgifter sedan samstämmiga vad gäller att Tommie till slut utan förvarning blir nedhuggen när han står och borstar tänderna. Direkt därefter tvingar Abubaker under knivhot den redan våldtagna kvinnan att ha sex med honom igen om hon inte vill gå samma öde till mötes som Tommie.


  • Publicerad:
    2020-09-25 15:26