BROTT Nadim Baalbaki var en av sju vänsterextremister som dömdes för bland annat våldsamt upplopp efter en attack mot Svenskarnas parti i Malmö 2014. Nu har han dömts för ringa vapenbrott.

2014 attackerades ett tillståndsgivet torgmöte som Svenskarnas parti höll i stadsdelen Limham i Malmö. I efterspelet av attacken kom sju vänsterextremister att dömas för en rad brott, däribland Nadim Baalbaki (19910126-0934) som dömdes för våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp till fyra månaders fängelse och att betala skadestånd och advokatkostnader på cirka 19 000 kronor.

I domen kan man bland annat läsa om hur Nadim Baalbaki försökte dirigera den våldsamma folkmassan till att attackera polisen. Baalbaki står den ökände vänsterextremisten Showan Shattak nära och deltog tidigare under samma år i ett överfall av nationella i Möllevången i Malmö som ledde till att nationalisten Andreas Carlsson först dömdes för två fall av misshandel men senare friades av hovrätten som bevisade att vänsterextremisterna (och därmed även media) ljugit om vad som hände under bråket.

Nu har Nadim Baalbaki dömts för ringa vapenbrott efter att ha gripits i samband med ett bråk mellan fotbollssupportrar i Stockholm. När polisen visiterade Baalbaki hade han en burk pepparspray på sig, vilket han senare också kom att erkänna i polisförhör.

Burken med pepparspray som Nadim Baalbaki hade på sig under ett bråk med fotbollsupportrar i september.

Eftersom det rör sig om ett ringa brott som Baalbaki dessutom erkände kom vänsterextremisten att godta ett strafföreläggande. Även om detta är första domen mot Baalbaki sedan 2015 är han enligt Avmaskerats granskning fortfarande en ledande vänsterextremist. Han sågs bland annat på en anarkistisk första maj-demonstration i Stockholm förra året tillsammans med den ökände RF-aktivisten Leonardo Long.

Nadim Baalbaki har tidigare bott i Malmö men saknar numera folkbokföringsadress. De senaste åren har han dock frekvent setts i Stockholm, vilket är hans troligaste bostadsort idag.