UNGERN När polis gjorde husrannsakan mot en ungersk antifascist hittade man 70 000 barnpornografiska bilder och filmer. Nu har antifascisten begått självmord.

Ungersk polis genomförde nyligen en husrannsakan mot en ungersk antifascist som misstänktes för delaktighet i det tyska ”Hammargängets” attacker mot nationella i Budapest i februari. Attackerna ska ha skett under ledning av den internationellt efterlysta terroristen Johann ”Gucci” Guntermann, som är den tyska AFA-ledaren Lina Engels fästman.

När polisen slog till mot den ungerska AFA-aktivistens partners lägenhet hittade man en omfattande barnporrsamling på mannens laptop. De över 70 000 bilderna och filmerna beskrivs som ”gigabytes av våldsam barnporr”. I samlingen har man hittat 300 videor som dokumenterar ”synnerligt brutala” sexuella övergrepp på barn så unga som två år.

Efter husrannsakan ska polisen ha inlett en jakt efter den misstänkta mannen, som inte fanns på plats. Till slut ska han ha hittats avliden i en skog i närheten av en gammal sovjetisk militärbas. Enligt ungersk media ska mannen ha hängt sig i ett träd och på platsen fann man även spår av vad som beskrivs som en ”märklig ritual”.

Den mystiska dockan som eldats upp vid självmordsplatsen.

Polisen upptäckte en docka som brunnit på ett litet stenröse. Framför eldplatsen hade någon placerat ett däck, som man tror ha använts som sittplats för mannen så att han kunde bevittna elden.

Kopplingar till ungerskt vänsterparti

Ungersk polis har inte gått ut med namnet på den avlidne antifascisten, men enligt uppgifter i ungersk media ska han ha arbetat för den så kallade Szikra-rörelsen som är en rödgrön partiallians som har platser i det ungerska parlamentet.

Även om den misstänkte inte längre lever fortsätter ungersk polis att utreda ärendet. Man vill bland annat ta reda på var mannen fått all barnporr från och ifall Antifa varit involverat i att producera materialet. Polisen vill också identifiera barnen som utsätts för övergrepp i det omfattande bildmaterialet då de kan vara i omedelbar fara.