IMPORTERAD KRIMINALITET. Tre afghaner och araber åtalades nyligen för ett mord som skedde i somras på en parkeringsplats i stadsdelen Seved i Malmö.

Det var vid 22-tiden den 10 juni 2017 som Fazalkarim Nasiri sköts till döds med flera skott på en parkeringsplats vid Lantmannagatan 59 i Malmö. Strax efter klockan 23 dog mannen och lite efter klockan 01 meddelade polisen att mannen hade avlidit.

Ungefär 10 dagar efter mordet kom skytten självmant till polisen och erkände mordet.

I fredags den 27 april 2018 åtalades tre afghaner och araber för mordet på Nasiri.

Den som sköt Nasiri är afghansk medborgare och har erkänt mordet. De andra två har namn som låter arabiska och de anklagas och för mord då de har uppdragit åt skytten och hjälpt skytten att utföra mordet.

En fjärde person, syrisk medborgare, åtalas för underlåtenhet att avslöja mord samt kvinnomisshandel.

Av någon anledning yrkar åklagaren bara för att syriern ska utvisas.

Det påstås att mannen som mördades var försenad till kvällsbönen när han blev skjuten. I ett filmklippet här nedanför från bönelokalen hörs 14 skott precis utanför fönstret och senare syns polisbilar med sirener anlända. Trots skottljuden avbryter inte de församlade sin bön och när ljuden av polissirenerna stör allt för mycket reser två sig för att stänga fönstren. Ingen i bönelokalen agerar för att hjälpa.

Ursprungligen publicerat på Informationskriget.se

Källa:
Åtal Malmö TR B4642-17 Aktbil 168


  • Publicerad:
    2018-05-02 12:15