MÅNGKULTUREN. En afrikansk man boende i Huddinge dömdes i maj till fängelse för våldtäkt av Södertörns tingsrätt. Nu i juli skärpte Svea hovrätt straffet ytterligare.

En kvinna, troligtvis svensk, följde efter en utekväll natten mot den 7 oktober 2017 med afrikanen Kacey Ngunike (19820909-7636) till hans lägenhet på Röntgenvägen 5 i Huddinge. I lägenheten hann de pratade och lyssnade på musik lite kort innan han upprepat började slå henne med öppen hand och våldta henne. Under våldtäkten höll han ett stryptag om kvinnans hals och spottade henne om och om igen i ansiktet.

Kvinnan anmälde våldtäkten först en månad senare, men hade dessförinnan en konversation via Instagram med Ngunike där han genom sina svar bekräftade vad som skett. Denna konversation användes senare som bevis i rättegången för att motbevisa hans påståenden om att kvinnan hade varit med på det hela.

Här nedanför är en skärmdump från en del av Instagramkonversationen mellan kvinna och afrikanen som fanns med i domen. Kvinnans text har grå bakgrundsfärg.

När kvinnan i november fick reda på att hon hade fått klamydia så följde denna konversation.

 

Senare fick kvinnan veta att det var någon annan person som hade smittat henne med klamydia.

I tingsrätten dömdes Ngunike som är medborgare i Tanzania till 2 år och 4 månaders fängelse och skadestånd på ungefär 123 000 kronor. Hovrätten skärpte straffet till 2 år och 6 månaders fängelse och höjde skadeståndet till 138 000 kronor. Varken tings- eller hovrätt dömde Ngunike till utvisning.

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se

Källa:
Svea HR B5118-18 Dom 2018-07-06


  • Publicerad:
    2018-07-15 11:00