AFRIKA. Under det panafrikanska ungdomsmötet som nyligen hölls i Kinshasa uppmanades ungdomarna som deltog på mötet att stanna i Afrika och bygga upp fungerande länder på kontinenten.

Biskop Tshumbe.

Biskop Tshumbe.

Under det panafrikanska ungdomsmötet i Kinshasa valde biskop Tshumbe att uppmana Afrikanska ungdomar att stanna kvar på kontinenten och bygga upp sina länder istället för att åka till Europa. Afrika behöver unga människor och deras talanger menade biskopen som vill förändra den afrikanska kontinenten till det bättre.

— Låt er inte ledas av illusioner, när ni lämnar era länder och ger er iväg på jakt efter icke existerande arbetsplatser, sade han.

Ungdomsmötet var organiserat av biskopskonferensen för Afrika och Madagaskar. Runt 120 delegater från Gabon, Zimbabwe, Ghana, Sydafrika, Botswana, Swaziland, Egypten, Kongo, Kenya, Uganda och Kamerun hade samlats för att diskutera grundandet av en panafrikansk organisation för katolska barn- och ungdomsgrupper. Majoriteten av befolkningen på den afrikanska kontinenten uppges vara ungdomar.

Källa:
Kongolesiska biskopar varnar unga migranter till Europa


  • Publicerad:
    2015-08-25 19:20