TEKNIK & IT OpenAI:s tidigare VD Sam Altman kan vara på väg tillbaka till företaget bara dagar efter att han blivit avskedad av styrelsen. Altman, en av grundarna bakom AI-teknologin ChatGPT, för samtal med företagsledningen om potentiella förändringar i styrningsstrukturen.

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman, en av grundarna av företaget som ligger bakom AI-teknologin ChatGPT, kan vara på väg tillbaka till företagsledningen. Denna plötsliga vändning sker bara några dagar efter att han avskedades av företagets styrelse.

I ett uttalande tidigare i veckan förklarade OpenAI att styrelsens beslut att avlägsna Altman följde en grundlig utvärderingsprocess. Styrelsen fann att Altman inte hade varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation, ett beteende som ansågs försvåra styrelsens arbete.

Trots detta har det framkommit rapporter som pekar på en återkomst för Altman. En källa med insyn i situationen avslöjade för Reuters att Altman för samtal med företagets ledning om förbättringar i företagets styrningsstrukturer. Dessa diskussioner beskrivs dock som ”oförutsägbara”.

Situationen har lett till oro bland OpenAIs anställda, och några överväger att lämna företaget om inte Altman återinsätts. Det finns även spekulationer om att en grupp anställda kan följa med Altman för att starta ett nytt företag inom AI-sektorn.

Efter Altmans avsked valde även OpenAIs medgrundare och president Greg Brockman att avgå. Varken Altman eller OpenAI har ännu offentligt kommenterat dessa händelser och rykten.