NORGE En nystartad pedofiljägargrupp i Norge har visat upp sin första fångst: En 41-årig man som trodde att han skulle möta en 15-årig pojke för att ha oralsex.

Då en 41-årig lagerarbetare och pedofil från norska Flekkefjord kom till en mötesplats där han trodde att han skulle plocka upp en femtonårig pojke och utföra oralsex på honom väntade istället personer från en nybildad grupp kallat Pedo Hunting Norway.

Mannen fick en tillrättavisning och ”PHN24” skrivet med tusch på pannan. Film från konfrontationen har lagts ut på X. Hur ärendet har följts upp vidare är för närvarande okänt.

Den konfronterade bögen är sedan tidigare känd i media då han och en av hans partners var de första att ingå homoäktenskap i Flekkefjord.

Att arrangera sexträffar med barn under 16 år är olagligt i Norge och kan ge upp till ett års fängelse. Liknande aktionsgrupper har tidigare etablerats i Sverige och Finland, där man går betydligt hårdare tillväga än vad andra pedofiljägare gör för att försäkra sig om att de som konfronteras förstår allvaret.

Gruppen Pedo Hunting Sweden kallar sig för en ”hardcore”-version av Dumpen, och anser att pedofiler inte borde finnas överhuvudtaget. Dumpen har å andra sidan tagit avstånd från Pedo Hunting Swedens metoder.

Sju medlemmar av Pedo Hunting Sweden dömdes i mars till fängelsestraff efter att ha utövat grovt våld mot en misstänkt pedofil på hans hemort, som själv förnekar att ha haft något att göra med de meddelanden han är misstänkt för att ha skrivit till en fiktiv minderårig flicka.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.