AFA. Om du någonstans läst att AFA vill bekämpa kapitalism har du blivit vilseledd. En av de största Antifa-avdelningarna i USA medger nu att det enda legitima målet för deras verksamhet är ”högerextremister” – inte systemet eller kapitalismen.

Judarna Adam Rothstein (t v) och Caroline Gauld (t h) som är gift med svenske Johan Victorin (längst t h). Caroline är en av initiativtagarna till Rose City Antifa, Michigan. Johan har hjälpt till att importera europeisk Antifaterrorism till USA.

Det är Rose City Antifa i Portland som i ett mejl till lokalmedia distanserar sig från de som utförde attacker mot det Demokratiska partiets kontor i Oregon och annan vandalism i efterdyningarna av attentatet. I mejlet skriver man att det inte var Antifa som organiserade attacken och att sådant heller inte är en del av deras verksamhet:

”While many of the people involved may consider themselves anti-fascists in ideology, we narrowly define anti-fascism as actions taken to oppose the insurgent right wing. Under this definition, protests that are not involved in direct opposition to far-right violence and instead combat the state, capitalism, etc., would…be more accurately described as anarchist, anti-capitalist, anti-authoritarian, or another term.”

Det är alltså inte antifascism att slå mot kapitalet eller systemet. Detta innebär att så länge man slår mot vad man uppfattar som legitima mål – ”högerextremister” – finns inga egentliga hinder i att låta sig bli finansierade och styrda av rövarkapitalister som George Soros eller av staten.

I mejlet klargör Antifa även att man inte kommer lägga ner verksamheten nu när storkapitalets favorit Joe Biden blivit president. Istället tänker man bekämpa eventuella gerillataktiker från högerextremister och arbeta med att försvara den nuvarande ordningen.

Nordfront har tidigare skrivit om en kartläggning av Antifa i Portland. Avdelningen leds av bland andra juden Adam Rothstein som är den som organiserar kravallerna.


  • Publicerad:
    2021-02-10 09:00