TEKNIK. En rättsprocess har inletts mot storföretaget Apple. Detta efter att företaget själva erkänt att de gör äldre Iphones långsammare med anledningen av att hålla igång äldre modeller längre.

Apple har nyligen gjort ett avslöjande uttalande om att de medvetet gör äldre Iphones långsammare, detta för att hålla igång äldre modeller under en längre tid. Några som har reagerat på detta är Stefan Bogdanovich och Dakota Speas från Los Angeles.

Bogdanovich och Speas har nu lämnat in en stämningsansökan och yrkar för skadestånd från Apple eftersom de hävdar att företaget orsakat dem ekonomisk och annan skada som de har rätt till ersättning för. Båda målsägandena äger Iphone 7-modellen.

Bogdanovich och Speas vill även att rättsprocessen ska täcka alla människor i USA som äger en Iphone-modell äldre än Iphone 8. I ett uttalande säger Apple att man gjorde äldre modeller långsammare med anledningen att batteriet i de respektive modellerna inte klarar av den behövliga energin.

Apple har dessutom aldrig efterfrågat kundens medgivande om att få tillåtelse att sakta ner deras Iphones. Detta enligt Bogdanovich och Speas.

Källa:
Apple sued for deliberately slowing down older iPhones


  • Publicerad:
    2017-12-23 06:30