Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Talibanerna utvecklar superbil

1,8 l Toyotamotor 132 hk Namnet arabiska: ”Punkten längst bort.”

Intel lanserar mjukvara som censurerar röstchatter i realtid

TEKNIK. IT-företaget Intel lanserar en mjukvara som ska kunna censurera röstchatter i realtid. Tjänsten som kallas ”Bleep”, censurerar rasism, främlingsfientlighet och vit nationalism.

FILM: Se när radioteleskopet från James Bond-filmen “Goldeneye” faller samman

VETENSKAP. För några dagar sedan gick ”James Bond-teleskopet” sönder. Se när det 900 ton tunga mätinstrumentet till radioteleskopet i Arecibo i Puerto Rico plötsligt kollapsar och rasar ihop.

Ny teknik kan omvandla kroppens rörelser till elektricitet

TEKNIK. Med en helt ny teknik kan vibrationer från kroppens rörelser tas om hand och omvandlas till elektricitet. Via en så kallad nanogenerator, som är tänkt att kunna föras in som ett implantat i kroppen, så ska energi i framtiden kunna skördas från exempelvis kroppens egna hjärtslag.

Facebook tar patent på teknik som kan starta mikrofonen i din mobiltelefon

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Facebook har tagit patent på en teknik som kan aktivera användarnas mikrofoner i mobiltelefoner. Genom att gömma ohörbara ljudfiler i reklamfilmer kan Facebook aktivera mikrofonen i din mobiltelefon.

Airbus utvecklar bioteknisk bomb-sensor

TEKNIK. Flygplanstillverkaren Airbus håller på att i samarbete med teknikföretaget Koniku utveckla en elektronisk ”näsa”. Syftet är att känna av om passagerarna bär på explosiva ämnen men man hoppas att i framtiden även kunna upptäcka virus.

Israeliska forskare kan nu hacka datorer med hjälp av datorns fläkt

TEKNIK.Israeliska forskare har nu hittat en metod för att hacka datorer, genom att observera vibrationer från datorns fläkt. 

Ny teknik kan göra både föremål och människor ”osynliga”

TEKNIK. Ett kanadensiskt företag har utvecklat en teknik som gör det möjligt att böja ljusstrålarna runt ett föremål och på så sätt göra det osynligt.

Hotet från mördarrobotar

FRAMTIDEN. I kampanjfilmen ”Slaughterbots” får vi en förvarning om en del av de vapen som kommer att sättas in mot oss lite längre fram.

Apple blir stämda – gör medvetet äldre iphones långsammare

TEKNIK. En rättsprocess har inletts mot storföretaget Apple. Detta efter att företaget själva erkänt att de gör äldre Iphones långsammare med anledningen av att hålla igång äldre modeller längre.

Förarlösa bilar snart i vanlig trafik – inskränkningar i personlig integritet är att vänta

TEKNIK. Volvo meddelar att det inom fem år kommer finnas förarlösa bilar på marknaden. Frågan är dock vem som ansvarar vid eventuell olycka och i hur stor utsträckning den personliga integriteten kommer inskränkas. Enligt planeringen ska 100 hushåll i Göteborg få tillgång till förarlösa fordon våren 2017.

Skönhetstävling avgjord – vita människor är vackrast enligt robotar!

SKÖNHETSTÄVLING. Ännu en skönhetstävling har avgjorts i favör till den vita rasen. Beauty.AI heter världens första robotbedömda skönhetstävling och av cirka 6 000 deltagare togs 44 vinnare fram. Samtliga vinnare var vita förutom en aningen mer mörkhyad person samt ett fåtal asiater.

Windows 10 tvångsinstalleras!

TEKNIK. Aggressiva installationer är ingen nyhet, men nu inför Microsoft tvångsinstallationer som standardförfarande. Det kommer inte längre gå att ignorera Windows 10 nu när uppgraderingen blir rekommenderad.

“Mobiler och surfplattor dödar oss i förtid”

HÄLSA. Idag gick 190 forskare världen över ut med en enad röst och varnade för att de magnetfält och den strålning som avges av mobiltelefoner, surfplattor och wifi-anläggningar kommer att orsaka för tidig död hos många människor.

Nu är det slut med homogena “smileys”

IT. Snart lanserar företaget Apple sina nya så kallade emojis där man nu kommer kunna välja hudfärg på sina glada gubbar.