SKÖNHETSTÄVLING. Ännu en skönhetstävling har avgjorts i favör till den vita rasen. Beauty.AI heter världens första robotbedömda skönhetstävling och av cirka 6 000 deltagare togs 44 vinnare fram. Samtliga vinnare var vita förutom en aningen mer mörkhyad person samt ett fåtal asiater.

Nyligen avgjordes världens första skönhetstävling bedömd av robotar, Beauty.AI 2.0. Till tävlingen fick man skicka in sitt eget bidrag via en app och det kom in tävlande från runt 100 olika länder världen över, med cirka 6 000 deltagare totalt. Sedan bedömde en robot med ett antal givna objektiva algoritmer de tävlandes bidrag efter ålder, symmetri, rynkor och etnicitet.

När de 44 vinnarna presenterades, indelade efter ålder, visade sig endast en ha en mörkare hudton och ett fåtal vara asiater. Vita människor konstaterades dominera även den här skönhetstävlingen.

I samband med att vinnarna presenterades dök det direkt upp kritik från olika håll om rasistiska robotar och om dåligt skrivna algoritmer. Algoritmen som heter som tävlingen, Beauty.AI, är skriven och sammansatt av en grupp kallad ”Ungdomslaboratorierna”. Denna grupp har använt en stor fotodatabas som grund för att bedöma skönhet. Dock skrev de inte in att en ljusare hy skulle behandlas med ett större poängvärde, utan denna analys kom roboten själv fram till.

Intressant är att bakom detta står bland annat företaget Microsoft, som tidigare fått kritik för AI-produkten och ”chatboten” Tay som i mars i år släpptes på Internet. Tay började snabbt skriva kritiskt mot invandringen, uttryckte sig främlingsfientligt och började göra reklam för nationalsocialistiska åsikter på Twitter. Google Photos har tidigare fått kritik för att automatiskt tagga foton på mörkhyade människor som gorillor och även Flickrs motsvarande tjänst har gjort liknande när den bedömt mörkhyade som apor eller djur.

Nästa Beauty.AI anordnas i början av oktober och misstänkas kan att resultatet då kommer vara mer i linje med den globala maktelitens agenda.

Källa:
”A beauty contest was judged by AI and the robots didn’t like dark skin”


  • Publicerad:
    2016-09-10 14:20