ENGLAND. Främlingen gick fram och bara spottade på nio månader gammal bebis i barnvagn. Undslipper straff.

En makaber händelse ägde rum på en gata i England när araben Rezzaz Abdulla utan förvarning gick fram och spottade på en bebis samtidigt som han utropade att ”vita borde inte få fortplanta sig”. Idag kom den fällande domen som samtidigt gör klart att rasfrämlingar kan få spotta på vita bebisar i England utan någon ytterligare påföljd.

Attacken skedde i januari förra året när Rebecca Telford, 25, lämnade sin dotter, nio månader gamla Layla-Jean, utan uppsikt för en stund på en gata i den lilla staden South Shields. Då passade Abdulla, en total främling, på att spotta dottern i ansiktet. När mamman kom tillbaka hade dottern arabens saliv över hela ansiktet och ett chockat vittne gav henne en servett.

När mamman konfronterade araben svarade denne ”shut the f*** up” följt av orden ”White people shouldn’t breed”.

— Jag anser att han spottade på henne enbart för att vi var vita, jag var en ensam kvinna och ett lätt mål, sa Rebecca Talford när hon hördes under rättegången.

Domstolen hörde även Layla-Jean, som idag är närmare två år. Hon hade tagits till läkare efter spottatattacken för att testas för sjukdomar.

Abdulla är sedan tidigare dömd för två andra fall av rasligt motiverade attacker på vita kvinnor för vilka han fick sammanlagt åtta månaders fängelse. Efter fängelsevistelsen har han genomgått psykiatrisk vård.

Domstolen har kunnat konstatera att brott har begåtts mot den nio månader gamla bebisen. Domaren Darren Preston sade under rättegången:

— Det är något mycket kränkande, hemsk och motbjudande att spotta på någon, särskilt i ansiktet, och att göra det mot en bebis är särskilt motbjudande, för att inte tala om att göra saken ännu värre genom ditt motiv som grundar sig i rashat.

— För mig verkar det som att du har problem med vita kvinnor, sa domaren och hänvisade till arabens tidigare attacker.

Men trots att det som Abdulla gjort är ”särskilt motbjudande”, att brottet ”grundar sig i rashat” – vilket ska straffas hårdare enligt landets hatbrottslagar – samt att han är en återfallsförbrytare, så belönas han med straffrihet.

Domaren kommenterar att ”samhället i stort” tjänas bättre om Abdulla får fortsätta sitt vårdprogram.

Rebecca Telford, som trots den oprovocerade rasistattacken mot hennes barn känner sig tvungen att ursäkta sig så att hon inte själv uppfattas som rasistisk, är inte särskilt nöjd med den minst sagt milda domen mot Rezzaz Abdulla.

— Jag är inte alla rasist men jag tror ärligt talat att om situationen hade varit omvänd och jag varit kränkande mot honom, då hade jag behandlats på ett annat sätt.

Källor:
Race-hate attacker who SPAT into a nine-month-old BABY’S face and shouted ’white people shouldn’t breed’ at her mother walks free
Racist thug walks free Man escapes jail after SPITTING in 9-month-old baby’s face and screaming at stunned mum: ‘White people shouldn’t breed’


  • Publicerad:
    2017-02-21 21:51