UTRIKES. Arabförbundet diskuterar ekonomiska sanktioner mot USA efter att den sionistiske presidenten Donald Trump utlyst Jerusalem som Israels rättmätige huvudstad.

Sedan onsdagen har det rått en mycket ansträngd konfliktsituation i Mellanöstern och i den muslimska världen. Anledningen är att sionisten och USA:s president Donald Trump samt hans administration utlyst Jerusalem som Israels rättmätiga huvudstad. Från Trumps administration har man även låtit meddela att USA tänker flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem.

Det är framförallt i arabvärlden som frågan om att utlysa Jerusalem som Israels huvudstad är extra känsligt. Detta då skurkstaten Israel sedan sitt grundande ofredat, mördat, och ”gettofierat” palestinierna i området kring Jerusalem.

Som svar på att USA valt att gå emot i princip hela omvärldens syn på situationen i Jerusalem föreslår nu Libanons utrikesminister Gebran Bassil, för Arabförbundet, att arabländerna skall införa ekonomiska sanktioner mot USA. Bassils uttalande kommer i samband med Arabförbundets möte i Kairo.

Arabförbundet

Grundat: 1945
Säte: Kairo, Egypten
Antal medlemmar: 22
Observatörsmedlemmar: 3

Källor:
Arabs should consider economic sanctions on U.S. over Jerusalem: Lebanon
Arabförbundet – Wikipedia
Relaterade artiklar:
Israels premiärminister: Iran kommer att falla
Trump erkände Jerusalem som Israels huvudstad


  • Publicerad:
    2017-12-10 12:35