STOCKHOLM. Tidigare idag arrangerade ABF Stockholm ett möte under namnet ”Antirasistiskt forum”. På  mötet umgicks svenskfientliga från alla läger.

åsa_linderborg

Syftet med mötet var att diskutera hur man ska bekämpa nationalism i den politiska debatten såväl som på gatan. Flera kända svenskfientliga representanter höll föreläsningar; alltifrån Expos Lisa Bjurwald och Alexander Bengtsson, till Interfem, Kawa Zolfagary och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg var på plats. Under samma möte höll även AFA-veteranen Mathias Wåg, medarbetare på Researchgruppen, föredrag om gatuvåld och kommentarsfältsdiskussioner. Mathias Wåg har i ett antal intervjuer stått som talesman för Antifascistisk aktion, vars verksamhet går ut på att med våld eller hot om våld störa politiska meningsmotståndare. Kritiker har tidigare menat att Linderborgs kopplingar till AFA gör henne icke-trovärdig i de artiklar som hon skriver om nationella. I dessa intar hon oftast en antivålds-position genom att konsekvent utmåla nationella hemsidor som ”järnrörssajter”, och nationella överlag som våldsverkare.

Åsa Linderborgs föredrag handlade om att när det politiska etablissemanget rör sig mot mitten, blir det enklare för nationalister att ge sig själva en folklig roll. Därför ”behövs politiska konflikter i samhället för att rasism och högerpopulism inte ska breda ut sig”, enligt Motkrafts hemsida.


  • Publicerad:
    2013-03-23 20:53