FOLKUTBYTET. I en tid då svenskarna på sikt kan komma att bli en minoritet i sitt egna land söker Astrid Lindgrens Värld barnskådespelare som kan berika parken med ”etnisk och kulturell mångfald”.

Det är fortfarande för svenskt i Astrid Lindgrens Värld i småländska Vimmerby, som nu efterlyser ”etnisk och kulturell mångfald”. Skärmbild: Youtube.

Astrid Lindgrens sagoböcker skrevs under en tid då Sverige fortfarande var homogent svenskt. Det var ännu decennier tills landet skulle invaderas av ekonomiska migranter från länder på andra sidan jorden – som getts fri lejd av vår egen regering.

På Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, som är ett av Sveriges mest uppskattade semesternöjen för barnfamiljer, får barnen träffa de olika figurerna från de älskade barnböckerna. På hemsidan står att läsa att ”i Astrid Lindgrens Värld kliver besökarna rakt in i sagornas värld och blir direkt en del av den. Här får barnen och deras familjer träffa, prata och leka med karaktärerna från Astrid Lindgrens böcker.”

Att barnen i Astrid Lindgrens böcker är svenska och att de följaktligen spelas av svenska barn har tidigare inte ansetts konstigt – inte förrän i en tid då svenskarna på sikt kan komma att bli en minoritet i sitt egna land.

Nu söker den den värdegrundskorrekta parken barnskådespelare inför nästa säsong och vill då helst slippa svenska barn utan istället låta sig berikas med ”etnisk och kulturell mångfald”:

Astrid Lindgrens Värld vill tillvarata de kvaliteter som en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och därför söker vi särskilt dig, som utöver de formella kraven, kan berika oss med detta.

Kritiska röster har höjts om att ”Astrid Lindgrens Värld genom historieförfalskning försöker lura i barnen att Sverige alltid har sett ut så här” samt det absurda i att den småländska barnboksförfattarinnans traditionella svenska karaktärer skulle utgöras av främlingar från fjärran kulturer.

Källa:
Astrid Lindgrens värld söker icke-svenska barnskådespelare


  • Publicerad:
    2019-10-04 17:06