DANMARK. Lars Vilks deltog idag i ett seminarium om yttrandefrihet och konst på kulturhuset Krudttønden på Østerbro när två attentatsmän gick till attack. Lars Vilks klarade sig medan en civilperson dog.

Strax efter 15:30 idag hördes skottlossning i anslutning till entrén i kulturhuset Krudttønden på Østerbro i Köpenhamn. Lars Vilks fördes oskadd ut bakvägen och dansk polis betecknar det hela som ett terrordåd avsett för att döda Lars Vilks. På plats fanns även Satirforskaren Dennis Meyenhoff Brink och den franska ambassadören i Köpenhamn.

Vittnen har uppgett att mellan 30-40 skott har avlossats och att automatvapen användes.  Tre vakter eller poliser, uppgifterna går isär, har skadats och en civilperson har bekräftats avliden.

Vittnen har också uppgett att gärningsmännen talade något som lät som arabiska. De två gärningsmännen flydde i en mörk VW Polo, bilen hittades ungefär 18 km från attentatsplatsen.

Svenska Säpo följer utvecklingen, i nuläget är det oklart om de tror att de flyende männen försöker ta sig till Sverige.

Nordfront följer utvecklingen.

Källor:
Terror: En dræbt – tre betjente såret
Civil mand dræbt og tre betjente såret i attentat på Lars Vilks


  • Publicerad:
    2015-02-14 19:45