SVERIGE. Audi pausar sin reklamkampanj där extremfeministen Kakan Hermansson medverkar. Orsaken till detta är Hermanssons tidigare uttalanden hon gjort då hon ska ha uttryckt polishat samt uppmanat till våld.

kakan-hermansson-2

Biltillverkaren Audi har pausat sin reklamkampanj där den rabiata feministen Kakan Hermansson medverkar. Orsaken till detta är att det har kommit till Audis kännedom att Hermansson tidigare gjort uttalanden då hon ska ha uttryckt hat mot polisen samt uppmanat till våld. Hon ska även ha uppmanat folk till att hugga av könsorgen på män.

Det är på Audis Facebook-sida som personer kritiserat flera tweets som Hermansson ska ha gjort 2014. Då skrev hon bland annat: ”Kämpa Stockholm, i dag och för alltid. Ta hand om varandra och glöm ej: ACAB. Dom skyddar nassarna inte oss”. ACAB står för All Cops Are Bastards.

Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv”, lyder en annan tweet som Hermansson skrivit.

Audi säger att de tar avstånd från våld samt Kakans uttalanden, som de menar att hon ångrar. De skriver:

”Under dagen har vi fått starka reaktioner på vårt samarbete med Kakan Hermansson. Audi Sverige tar givetvis helt avstånd från våld. Kakan har också varit tydlig med att hon ångrar sina tidigare uttalanden på Twitter och bett om ursäkt. Vi har efter samtal med berörda valt att pausa kampanjen. Till de som tagit illa vid sig ber vi om ursäkt”.

Källa:
Audi pausar reklam med Kakan Hermansson


  • Publicerad:
    2016-11-15 10:30