INRIKES. Biskopen av Stockholms katolska stift menar att svenska politiker börjar att gå på invandringskritikernas linje och hoppas att man i framtiden kan visa en större öppenhet för främlingarna.

1052012_1200_675

Biskopen Anders Arborelius kritiserade i ett uttalande den svenska regeringens hanterande av den pågående massinvandringen och de nyligen införda gränskontrollerna.

— Vi kristna i Sverige – och det gäller egentligen för alla kristna kyrkor – menar att det är synd att man ändrat politiken så drastiskt, uppgav han i tysk radio.

Han menade vidare att den planerade skärpningen av asylrätten och gränskontrollerna visar att regeringen lyssnat på invandringskritikerna. Tilltagen ska ha gjorts i panik menar han då man inte kunnat inkvartera den gigantiska strömmen av rasfrämlingar. Enligt Arborelius är det viktigt att välkomna så många främlingar som möjligt och hans eget stift försöker bland annat att förhindra avvisningar.

— Bibeln vill inspirera oss att i dagens politiska situation göra en insats, som hör samman med Kristi lära och budskap, sade Arborelius angående de kristnas uppgift under invasionen.

Källa:
Biskop Anders kritisk till svensk flyktingpolitik


  • Publicerad:
    2016-02-02 20:30