ABSURDISTAN. Tolv kameler har diskvalificerats från en skönhetstävling i Saudiarabien efter att deras ägare gett dem botox i ett försök att få kamelerna ”ännu vackrare”.

Nyligen diskvalificerades tolv kameler från en skönhetstävling i Saudiarabien efter att det framkommit att deras ägare gett dem botox i ett försök att få kamelerna ännu vackrare och kamma hem priser. Botoxen ska använts i både läpparna, käkarna och i nosarna.

Kameltävlingarna sker i samband med kung Salman bin Abdulaziz al-Sauds kamelfestival där djuren blir bedömda på bland annat deras läppar och pucklar. Under festivalen genomförs även tävlingar i kamelsprint och kamelmjölksprovning. Prissumman för tävlingarna blir sammanlagt nästan 450 miljoner kronor.

Inför tävlingarna har en veterinär avslöjats med att genomföra skönhetsingrepp på kameler. Bland annat hade veterinären genomfört operationer för att göra kamelernas öron mindre samt botoxinjektioner.

Skönhetstävlingar för kameler anordnades för första gången år 2 000 och festivalen tas på mycket stort allvar av saudiska myndigheter.

Källa:
Camels banned from Saudi beauty contest over Botox


  • Publicerad:
    2018-01-26 10:55