INRIKES. Hundägare runt om i Malmö har de senaste dagarna hittat bullar fyllda med glaskross utspridda i parker och hundrastgårdar. Någon har förmodligen lagt ut dem i syfte att skada hundar. 

Genrebild. Foto: CC public domain.

Först i fredags morse hittade en hundägare i Malmö utspridda bröd eller bullar, fyllda med glaskross. Under fredagen hittades sedan fler och fler liknande fällor runt om i parker och hundrastgårdar, och folk oroar sig för att någon hund ska få i sig glasbitarna.

— Jag såg något litet som såg ut som en gnocci ungefär. Jag tänkte först att här har någon spillt mat. Men sen kopplade jag ganska snabbt, det här hade man ju läst om. Så jag öppnade en och visst låg det en glasbit där. Jag plockade 25 stycken, de låg längs hela gatan. Jag ville inte att några djur skulle komma till skada, säger hundägaren Alexandra Alvlilja till SVT Nyheter.

Enligt de hundägare som hittat bullarna ser de färska ut, vilket tyder på att de nyligen lagts ut.

Redan under torsdagen hittades också kycklingklubbor fyllda med spik, och polisen har inlett en förundersökning angående djurplågeri. Den inledda undersökningen kan innebära att djur redan har kommit till skada.

Kycklingklubborna påträffades vid Sevedsplan, där det finns övervakningskameror. Polisen säger till SVT att man nu kommer att gå igenom filmmaterialet därifrån för att försöka identifiera någon gärningsman.


  • Publicerad:
    2021-01-09 23:15