Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ny studie: 1 500 mjölkkor får inget sommarbete

Korna ska hållas inne till 2024 Studien godkändes i slutet av april.

Länsstyrelsens utredning om Furuvik klar

Schimpanserna avlivades på ett olagligt sätt ”Säkerheten kommer alltid vara det viktigaste för oss”, säger Sandra Wilke, vd för parken.

Djurparksägare i rättegång misstänkta för djurplågeri

Hade döda djur i frysbox Hittades flera vanvårdade och skadade djur.

Ny bevisning kring de mördade hajarna i Lysekil

Färgrester hittades på fiskarna vid analys Bevisningen ”pekar åt ett visst håll”. 

Fridlysta hajar hittade döda utanför Lysekil – trålare misstänks

Ett 60-tal fredade fiskar har hittats döda i Lysekils hamn Fiskeföretag undviker intervjuer.

Förundersökning pågår mot misstänkt tusenfaldig djurplågare

DJURPLÅGERI. En medelålders man i finska Österbotten är misstänkt för grovt djurskyddsbrott då han halalslaktat tusentals får utan bedövning. Tio fårhållare anklagas för att ha assisterat den huvudmisstänkte i hans brottsliga verksamhet.

Bullar fyllda med glaskross hittas runt om i Malmö – hundägare oroas

INRIKES. Hundägare runt om i Malmö har de senaste dagarna hittat bullar fyllda med glaskross utspridda i parker och hundrastgårdar. Någon har förmodligen lagt ut dem i syfte att skada hundar.

Man dömd för djurplågeri – 130 grisar svalt ihjäl

DJURPLÅGERI. En man från Halmstad döms för djurplågeri efter att övergett 130 grisar på en gård så att de svalt ihjäl. Det ska även ha förekommit kannibalism bland de svältande grisarna.

En hund blev skjuten i Gottsunda

MÅNGKULTUREN. En hund har blivit skjuten i mångkulturella Gottsunda. Ägaren hittade ett stort sår som visade sig vara en skottskada.

Det hemska djurplågeriet bakom asiatiska “djurräddningsvideos”

DJURPLÅGERI. YouTube-användaren Nick Crowley har granskat fenomenet med asiatiska ”djurräddningsvideos”, där det ska se ut som att folk hittar och räddar djur i nöd. Bakom kulisserna döljer sig ett skrämmande djurplågeri.

Svart mobb i Sydafrika gick till vansinnesattack mot hästar

SYDAFRIKA. En mobb med omkring 200 svarta afrikaner gick till vansinnesattack mot hästar efter konflikt med vita hästägare. 29 hästar har skadats och minst en häst har dödats.

Åttonde hästen i Varberg i år som misshandlats med vassa föremål

MÅNGKULTUREN. Hästen Sanny fick ett vasst föremål inkört i anus upprepade gånger. Polisen säger det är svårt att utreda sådana brott.

Illegal judisk ockupant körde ihjäl palestiniers fårskock

ISRAEL. Tiotals får mejades ner av israelisk illegal bosättare nära Hebron City.

Film: Tvättbjörn ihjälslagen av svart mobb i New York

DJURPLÅGERI. En film som spridits på internet visar hur en tvättbjörn slås ihjäl medan en mobb jublar.

FILM: Såhär går kosherslakt till – varning för starka bilder

DJURPLÅGERI. Frihetskamp har uppmärksammat en video som visar hur judisk ritualslakt går till. Metoden kallas kosherslakt och går bland annat ut på att skära av strupen på djuret utan bedövning. Nordfront varnar för starka bilder: 

BLM-demonstrant misshandlar hund – afrikaner efterlysta för djurplågeri

RASKRAVALLERNA. Afrikaner från Black Lives Matter misshandlar hund som befaras ha dödats.

Kineser firar lyckad bekämpning av corona – nu öppnas djurmarknaderna igen

KINA. Kineser firar att de framgångsrikt har bekämpat coronaviruset. Efter att ha varit nedstängda öppnas djurmarknaderna nu på nytt.

Kattmördare jagades ut i havet av arga vittnen

DJURPLÅGERI. En man blev utjagad i havet i Malmö av arga vittnen efter att ha slagit ihjäl en katt.

”Tonårspojkar” sparkade fotboll med änder

ESLÖV. Tre ”tonårspojkar” sparkade under måndagen fotboll med levande änder i Trollsjöparken i Eslöv. En man som promenerade i parken blev vittne till händelsen och passade på att filmade djurplågarna och kontaktade därefter polisen.

Igelkottar ihjälsparkade medan vittnen filmade

MÅNGKULTUREN. Många djur lider av den påtvingade närheten till ”personer” som inte har samma uppfattning om djurens värde som de flesta. Ännu en incident där ”personer” sparkat ihjäl igelkottar rapporteras nu från Hultsfred.

Badgäster fann brinnande hund i soptunna

VÅNGA. Under tisdagskvällen gjorde badgäster som kom till Vånga stenbrott i Kristianstads kommun ett makabert fynd. Det kom rök från en soptunna som visade sig innehålla en brinnande hund.

Djurens vänner: Djurplågeri vanligare i invandrartäta områden

INRIKES. Enligt Djurens vänner i Nässjö är ökningen av djurplågeri kopplad till ortens invandrartäta områden.

Igelkottar stenade till döds i Sandviken

DJURPLÅGERI. Den här sommaren har ett flertal igelkottar hittats döda i Sandviken. Arbetarbladet skriver att de enligt boende ska ha blivit stenade till döds.

Ungdomsgäng misshandlade en katt i Klippan

INRIKES. En grupp på sex personer ska enligt ett vittne sparkat och kastat pinnar på en katt i Klippan i Skåne. Kattens ägare fick på grund av skadorna ta den till ett djursjukhus, rapporterar Lokaltidningen.

FILM: Antifa dödar djur

ANTIFASCISM. Djuren är Antifa:s bortglömda offer.

Misstänkt övergrepp på hästar

BROTTSLIGHET. En kvinna från i Eksjö kommun har polisanmält att en eller flera personer har förgripit sig på hennes hästar sexuellt, uppger Sveriges radio P4.

Djurplågare går lös i Karlshamn

INRIKES. En djurplågare som haft ihjäl dräktiga djur går lös i Karlshamn.

Flertalet katter har hittats glykolförgiftade i Landskrona – tvingats avlivas

SKÅNE. Polisen i Skåne går nu ut och varnar allmänheten efter att flera katter i samma område har blivit glykolförgiftade och tvingats avlivas. Polisen misstänker att det rör sig om djurplågeri.  

Djurplågare sätter skräck i Motala – katter hittas halshuggna

BROTT. På senaste tiden har flera katter hittats halshuggna i Motala och stadens djurägare är nu oroliga. Polisen har ingen misstänkt och meddelar även att de kommer lägga ner förundersökningen om inga tips från allmänheten kommer in.  

Rakblad hittade i hundleksaker

INRIKES. På fredagseftermiddagen fick en affär ett samtal från en kund om att denne hittat ett rakblad inuti en av deras hundleksaker. När butikspersonalen kontrollerade resterande leksaker av samma sort hade de hittat ännu fler rakblad.

Igelkott drabbad av besinningslöst våld i mångkulturellt ghetto

MÅNGKULTUREN. Återigen har en igelkott hittats ihjälsparkad och torterad till döds i ett mångkulturellt ghetto.

Barn hittade halshuggen hund – tredje fallet på kort tid

MOTALA. Under förra helgen hittade två barn en halshuggen hund när de lekte vid en strand i Motala, vilket nu är det tredje fallet av liknande djurplågeri som inträffat i staden under våren.

Bonde tatuerade samma djur upprepade gånger – frias från brott mot djurskyddslagen

DJURPLÅGERI. En grisbonde som tidigare dömts för brott mot djurskyddslagen då han använt tatueringshammare på sina djur 5-6 gånger frias nu. Hovrätten anser inte att det var onödigt plågsamt för de grisar som utsatts för denna behandling.

Mannen som erkänt att han dränkt sin hund åtalas inte för djurplågeri

DJURPLÅGERI. Den man som i somras erkände att han dränkt sin hund på en badplats i Värmland slipper undan åtal för djurplågeri. Detta då åklagaren anser att det är ”onödigt” eftersom mannen redan dömts för misshandel, rån och ofredande.

Brutal attack mot får och getter i park på Södermalm

DJURPLÅGERI. Får och getter som befann sig i en park i Södermalm har utsatts för en brutal attack. Flera getter återfanns blodiga och ett får hade slagits ihjäl. Två getter var så illa tilltygade att de fick avlivas av veterinär. Parken är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer.

Två kvinnor misstänks för djurplågeri

INRIKES. Två kvinnor misstänks för att ha låtit en ponny gått med ett utrivet öga i en vecka utan att tillkalla veterinär.

Plågsamma djurtransporter från EU till halalslakt i Turkiet

UTRIKES. Djurrättsorganisationen Eyes on animals avslöjar att djur som transporteras från EU till Turkiet utsätts för stort lidande. I Turkiet halalslaktas djuren under plågsamma förhållanden och köttet säljs sedan billigt inom EU.

Moderat politiker åtalas för djurpågeri av minst 81 får

DJURPLÅGERI. Det var i april förra året som den moderata politikern Jan-Erik Johansson anmäldes för djurplågeri av minst 81 får. Samtliga drygt 300 får som fanns på politikerns gård omhändertogs. Johansson tvingades då ta ”timeout” från sina politiska uppdrag och fick djurförbud. Nu åtalas han för djurplågeri.

Häst knivskuren på gård utanför Vimmerby

VIMMERBY. I lördagskväll upptäcktes en knivskuren häst på en gård i Pelarne utanför Vimmerby. Brännmärken och tillplattad gräsplätt gör att man tror att hästen bakbands medans den knivskars. Än så länge har ingen misstänkts för illgärningen men polisen har öppnat ett ärende.

Halshuggna djur hittades

STAFFANSTORP. En kvinna bosatt i Staffanstorp gjorde en makaber upptäckt en bit utanför samhället på trettondagen. Där hittade hon vad som såg ut att vara rester från halshuggna getter eller får som hade dumpats i naturen.