MÅNGKULTUREN. Hästen Sanny fick ett vasst föremål inkört i anus upprepade gånger. Polisen säger det är svårt att utreda sådana brott.

En häst har återigen utsatts för grovt våld i Varbergs kommuns inland i år, rapporterar SVT.

Det är åttonde gången hittills, i år. Fem av dessa hästar har efter knivattacker mot dem fått så svåra stickskador att de dog.

Den senast misshandlade hästen heter Sanny. Det är den femte hästen som måste avlivas på grund av sina svåra skador.

Polisen säger är den här typen av brott är svåra att utreda eftersom det sällan finns några vittnen. En av de veterinärer som undersökt flera av hästarna i Varberg under året har till SVT berättat det inte rör sig om naturliga orsaker i de fallen.

Senaste attacken mot Sanny har et vasst föremål stuckits in i baken på hästen.

— Jag kan ha förståelse för mycket, men inte det här. Att ge sig på djur är så genuint ondskefullt. Personer som begår dessa handlingar bör inte få vistas i frihet en minut till, skriver riksdagsledamoten Ebba Hermansson (SD) i en kommentar, enligt SVT.

En Nordfrontläsare skriver att analattacker med knivar och dylikt är ett fenomen som förekommer bland rasfrämlingar i andra kulturer:

När diktator Muammar Gaddafi dödades år 2011 så stack hans mördare in en bajonett i analen med våld på honom upprepade gånger tills han dog på ett mycket plågsamt sätt som nu har skett med hästen i Varberg. Det kan kanske ge en ledtråd till vad denne hästplågare kommer från för slags kultur.


  • Publicerad:
    2020-08-31 11:25