MOTALA. Under förra helgen hittade två barn en halshuggen hund när de lekte vid en strand i Motala, vilket nu är det tredje fallet av liknande djurplågeri som inträffat i staden under våren.

I lördags hittade två barn i 10-årsåldern en hundkropp utan huvud när de lekte vid en strand nära gamla Strömbron i Motala. Till en början hade de trott att det var en död fisk men när de gått fram för att se efter såg de att det var en hundkropp.

Polis larmades till platsen och som kunde konstatera att hundens huvud hade avlägsnats från kroppen. Hunden var av korthårig ras, möjligen upp till knähöjd, med vita och svarta inslag i pälsen. Polisen har nu upprättat en anmälan om djurplågeri men vet i nuläget inte vem hunden tillhörde.

Under våren har två liknande fall av djurplågeri inträffat i staden, där katter istället har blivit halshuggna. Polisen kan inte svara på om dessa tre händelser hör ihop, men på grund av de upprepade händelserna ska de nu börja arbeta mer noggrant med platsundersökningar och att dokumentera djurens skador.

— Det är lite makabert att någon gör på det här sättet och vad det är för människa. Det är inte ett normalt beteende på långa vägar. Det är min uppfattning, sade stationsbefälet Thomas Ericsson.

Var och hur hunden kan ha bragts om livet är dock oklart, men enligt ett vittne hade den troligtvis legat i vattnet en tid.

Källa:
Hundkropp hittad – utan huvud


  • Publicerad:
    2017-06-16 17:00