MALMÖ. Personal på en förskola i Malmö har vid flera tillfällen på kort tid hittat svårt ihjälplågade kaniner på förskolegården.

Vid flertalet tillfällen under den senaste veckan har en förskola i Ärtholmen i Malmö hittat svårt misshandlade, döda kaniner på sin förskolegård. Intill kaninerna har man även hittat pinnar som misstänks ha använts som tillhygge av djurplågaren.

— Det rör sig om vildkaniner. Och det finns saker som tyder på att djuren varje gång har skadats och dödats med hjälp av pinnar, berättar Nils Norling, informatör vid polisen i Malmö.

Vem eller vilka som har plågat och dödat dessa kaniner är fortfarande oklart. Polisen vet heller inte om dåden har skett på förskolegården eller ifall kaninerna har blivit placerade där i efterhand.

Tre dagar på raken förra veckan hittade personalen som öppnade minst en ihjälslagen kanin som denne sedan skyndade att få undan innan barnen kom. I måndags hittades ännu en svårt plågad kanin, fast denna var fortfarande vid liv.

— Det är ännu ovisst vem som har skadat och dödat kaninerna på det här fullständigt vedervärdiga sättet. Och vad vi vet har det har inte inträffat något liknande på annat håll i Malmö, säger Nils Norling.

Kaninernas kroppar har varit svårt sargade och det har konstaterats i polisanmälningarna att kaninerna har plågats till döds.

Källa:
Djur plågades ihjäl vid förskola


  • Publicerad:
    2017-05-23 20:00