DJURPLÅGERI. En 22-årig man i Skövde har dömts till fängelse för djurplågeri. Mannen ska ha köpt och stulit flera katter och när han tröttnade på dem ska ha dödat dem. Totalt rör det sig om 22 katter som han ska ha dödat.

Nordfront har tidigare rapporterat om en bestialisk djurplågare från Skövde som köpt och stulit flera katter för att sedan ha dödat dem. Under rättegången har det framkommit att det rör sig om totalt 22 katter som blivit dödade av de 22-årige djurplågaren. Alla ska ha blivit dödade inom loppet av nio månader.

I förhör har 22-åringen erkänt brott och sagt att det var för att han tröttnade på dem. Det var deras sätt att vara som gjorde honom irriterad och därför ska han ha dödat dem. Han ska ha dödat dem bland annat genom att dränka dem i en vattenfylld hink, vridit nacken av dem och slängt in dem i väggen.

— Den väckte mig tidigt på morgonen och efter tre veckor när den hoppat upp i min säng varje morgon klockan 04.30 tog jag tag i katten. Jag var förbannad. Jag tog katten och kastade den i väggen. Jag hörde att den mjauade väldigt mycket efteråt. Jag gick upp och kollade och såg att jag hade kastat in den för hårt i väggen. Ögat och tassarna var skadade. Den led ju och jag visste inte vad jag skulle göra, jag var på väg till jobbet. Då tog jag tag i den och bröt nacken på den och slängde ut den från balkongen ner på gräsmattan, sa mannen under ett polisförhör.

22-åringen har genomgått en mindre sinnesunderssökning men den visade inte på någon psykisk störning vid tillfällena för djurplågerierna.

Skaraborgs tingsrätt har nu beslutat att mannen ska dömas för 22 fall av djurplågeri och ett fall av stöld. Påföljen blev tre månaders fängelse samt skyddstillsyn.

Källa:
Dödade 22 katter – nu döms han till fängelse


  • Publicerad:
    2015-12-18 12:15