VIMMERBY. I lördagskväll upptäcktes en knivskuren häst på en gård i Pelarne utanför Vimmerby. Brännmärken och tillplattad gräsplätt gör att man tror att hästen bakbands medans den knivskars. Än så länge har ingen misstänkts för illgärningen men polisen har öppnat ett ärende.

När ägarna till gården Pelarne utanför Vimmerby skulle utfodra sina sex hästar på lördagskvällen upptäckte de att det ena stoet, som just fölat, betedde sig konstigt. Stoet hade ett flugtäcke på sig och när de lyfte på täcket och svansen såg man att hästen var knivskuren precis vid slidan. Såret var tolv centimeter långt och sju centimeter djupt.

Blodspår i hagen ledde till en tillplattad gräsplätt och brännmärken efter rep på benen gör att man tror att hästens blivit bunden i samband med knivskärningen.

Hagen som de sex hästarna står i är väldigt nära en trafikerad väg som leder till platsen där Barnen i bullerbyn spelades in, vilket betyder att det passerar mycket trafik nu under sommartid. För att ha bättre uppsikt har man nu flyttat hästarna närmare huset.

Än så länge är ingen misstänkt och polisen har öppnat en utredning av händelsen.

Källa:
Hästen Florencia hittad knivskuren: ”Otroligt”


  • Publicerad:
    2016-07-20 07:00