DJURPLÅGERI. Det var i juni som en man i 20-årig man i Sunne sköt ihjäl en katt med en pilbåge och lade sedan upp en film med den plågade katten på Internet. Åtal har nu väckts mot 20-åringen.

Det var i juni i år som den 20-årige mannen ska ha skjutit ihjäl en katt med en pilbåge och sedan la han upp en film på Internet med den plågade katten. En granne anmälde i augusti till polisen att det dödade djuret kunde ha varit hennes försvunna katt och polisen startade då en utredning mot 20-åringen.

I september gjorde polisen en husrannsakan hemma hos mannen där de bland annat beslagtog hans dator och mobil. Mannen själv gick hem till en vän och hämta sin pilbåge och överlämnade den till polisen. Ur mannens telefon ska polisen ha fått fram ett meddelande som handlade om djurplågeriet. Meddelandet löd:

Klart jag fårstår vad jag gjort. Och självklart vet jag att ägaren om de nu fina nån aldrig kommer få se den igen. Jag är faktiskt inte dum om de nu även värkar så. Erkänner att jag skulle dödat den fortare och inte låtit den lida. Men vet inte vart jag fick idén till att filma ifrån. Tycker inte om att plåga djur så sett. Så det ångrar jag verkligen.

I mobiltelefonen fann polisen ingen film, däremot en bild på katten. Den blodiga katten ligger död på marken med uppspärrade ögon och gapande mun, genomborrad av tre pilar.

20-åringen erkänner brottet men menar att han sköt ett skrämselskott med pilbågen som ”oturligt” nog träffade katten. För att avluta kattens lidande sköt han den ytterligare två gånger.

Åklagaren i målet, Rebecka Åslund, ser bevisningen i målet som stark.

— Det finns bland annat vittnesförhör med tre personer angående foton och film som han har skickat till dem, säger hon.

Datum för rättegången är ännu inte bestämt.

Källa:
Dödade katt med pilbåge – åtalas


  • Publicerad:
    2015-11-11 10:35