GÖTEBORG. Under natten till måndagen stals en killing från djurparken i Slottsskogen. Killingen hittades senare svårt misshandlad, bränd och våldtagen. Personal på djurparken tvingades avliva djuret.

killing

Slottsskogen är en 137 hektar stor park som är avgiftsfri och tillgänglig dygnet runt för allmänheten. Natten till idag stals en killing från en djurpark belägen i området. Det var först när personalen räknade djuren som man upptäckte att en årskilling saknades. Efter tips från en besökare letade man i Azaleadalen där man hittade djuret.

Killingen hade blivit svårt misshandlad och gärningsmännen hade även eldat på djuret. Killingen hade även skador i underlivet vilket pekar på att någon våldtagit djuret. Skadorna var så omfattande att man tvingades avliva killingen som hade svåra plågor.

— Den hade blivit misshandlad, eldad på och vi upptäckte även skador i vaginan, säger parkens enhetschef Per Åberg.

Åberg har svårt att beskriva sina känslor och menar att han har förlorat en familjemedlem.

— Vad ska man säga? De som har hund eller andra husdjur kan nog relatera. Det här är ju våra djur tillsammans med göteborgarnas, det är som om de har attackerat en familjemedlem, säger han.

Djurparkens bevakning ökas nu ytterligare och man vädjar till parkens besökare att vara uppmärksamma på annorlunda beteende kring djurhängnen.

Källa:
Killing kidnappad, bränd och våldtagen


  • Publicerad:
    2015-12-14 19:45