DJURPLÅGERI. Under måndagen hittade en orolig kattägare i Halmstad sin katt allvarligt skadad, den hade blivit sodomerad och fått allvarliga inre skador.

flicka med katt

Den förkrossade kattägaren hörde under tisdagen av sig till Kattfotens katthem i Halmstad med sin berättelse. Ägarens katt hade blivit penetrerad med ett okänt förmål och fått så allvarliga inre skador att man tvingades avliva den.

— Vi fick ett meddelande från en ledsen ägare som berättade att den hittat sin katt knappt vid livet, berättar Mia Karlsson från Kattfotens katthem i en intervju.

Halmstad har under senare tid plågats av flera fall där katter har blivit torterade och lemlästade, men Karlsson har aldrig tidigare varit med om något liknande den senaste händelsen.

— Jag har aldrig hört talas om något sådant här innan, säger hon och påpekar att man anmält djurplågeriet men att inga gärningsmän åkt fast.

— Det är katter som blivit förgiftade eller dumpade, men det här är för grovt. Det är fruktansvärt och gör en sömnlös. Det känns som att det ökar och går över styr, menar hon.

Den här gången har ägaren själv anmält djurplågeriet till polisen som uppger att man fått in flera fall av djurplågeri mot katter. Brottet räknas  trots det inte som ett vanligt brott i området.

— Nej, det är inte vanligt. Vi har fått in 16 anmälningar om misshandel mot katter det senaste året, men då är alla typer inräknade, menar Gith Thedvall, kommunikatör vid Hallandspolisen.

– Men något allvarligt som det här fallet har jag aldrig hört talas om, det är mycket allvarligt, fortsätter hon.

Källor:
Katt dog efter våldtäkt – förövaren på fri fot
Katt hittad livlös – ska ha penetrerats våldsamt


  • Publicerad:
    2014-11-06 14:00