DJURPLÅGERI. Ett ungt par tog med sig sin hund till en badplats i Säffle och dränkte sedan hunden i sjön. Därefter gömde de det döda djuret i skogen. Åklagaren i fallet ska nu gå igenom ärendet i detalj innan hon beslutar om åtal ska väckas.

Det var en vecka innan midsommar som ett ungt par tog med sig sin hund till en badstrand i Säffle och dränkte hunden i sjön. Ett vittne som befann sig i närheten såg hur den unge mannen gick ner till sjön och tryckte ner hundens huvud under vattenytan. Vittnet såg sedan hur mannen bar iväg den döde hunden och gömde den i skogen.

Efter att paret gömt undan hundens kropp bland några ormbunkar sprang de iväg från platsen. En anmälan om djurplågeri gjordes och polisen lyckades identifiera paret.

Utredningen har dröjt men åklagaren i fallet har nu fått obduktionsprotokollet som enligt uppgifter säger att hunden har dränkts och lidit.

— Det är ju två stycken som är misstänkta för brottet. Mannen har erkänt och kvinnan säger att hon visste vad som skulle hända när de gick till badplatsen, men att hon inte deltog i själva gärningen. Hon nekar därför till brott, säger åklagaren Linda Karlsson.

Anledningen till att paret dödade hunden ska ha varit på grund av ekonomiska skäl.

— De säger att hunden var gammal, nio år, och att den hade hälsoproblem – men att de inte hade råd att ta den till veterinären, säger Karlsson.

Linda Karlsson ska nu gå igenom fallet i detalj för att sedan kunna avgöra om åtal ska väckas.

— Det är några saker som jag måste ta ställning till under veckan. Bland annat kvinnans delaktighet i det hela, säger hon.

Källor:
Såg par dränka hund vid badplats
Erkänner: Dränkte hund vid badplats


  • Publicerad:
    2016-09-27 16:50