INRIKES. Mitt under pågående sittstrejk i Stockholm valde hamburgerkedjan Burger King att ta ställning för de utvisningsdömda afghanerna. Personalen skulle bara skapa ”trevlig stämning”, säger kedjans marknadsansvarige.

Bara ett stenkast från sittrejken på Medborgarplatsen i Stockholm, där afghanska ”ungdomar” och främlingsvurmare har samlats för att protestera mot Sveriges utvisningar till Afghanistan, ligger en Burger King restaurang.

I lördags anslöt sig ytterligare tusen främlingsvurmare för att delta i demonstrationen. De hade då lappar med ritade hjärtan på och skanderade ut ”kärlek”. En medarbetare på Burger King bestämde sig då att hamburgerkedjan skulle visa sitt stöd och satte därför upp ett hjärta vid kassorna.

Burger Kings marknadsansvarige Rune Sandvik försvarar handlingen med att hamburgerkedjan inte tar någon politisk ställning. Vidare menar han på att hjärtat endast sattes upp för att skapa ”trevlig stämning” i lokalen, detta trots att hundratals stod precis utanför med exakt samma symbol av andra orsaker.

— Vi förhåller oss till de lagar och regler som råder i Sverige. Det är väldigt viktigt för oss att vara tydliga med att alla människor är välkomna hos oss, oavsett ras, religion, sexuell läggning eller politisk uppfattning. Anledningen till att hjärtat placerades där var för att en medarbetare på Burger King Medborgarplatsen tyckte att det skapade fin stämning på restaurangen och hade ingenting att göra med ett politiskt ställningstagande, säger Sandvik.

Källa:
Burger King satte upp hjärta – högerextrem sajt uppmanar till bojkott


  • Publicerad:
    2017-08-21 17:15