GÖTEBORG. När ägaren av Hemköp på Stigbergstorget skulle tvätta fönster fick en tiggare vatten över sig.

Bild tagen från annan skådeplats.

Bilden är tagen från annan skådeplats.

Det var i dagarna som en tiggare satt utanför Hemköp och tiggde pengar av matkunderna. Butikschefen skulle denna dag tvätta fönster och när tiggaren inte ville flytta på sig fick hon vatten över sig. Två gånger ska tiggaren ha fått en bytta vatten över sig.

Mattias Yourston, butikschef på Hemköp, vidhåller att han inte gjort något fel eftersom han har rätt att putsa fönster och att han var så fokuserad i sitt arbete att han inte såg någon annan.

– Jag förstår inte vad man kommer och skriker om om det. Om det är någon som har fått vatten på sig så är jag den första att beklaga, men mitt fokus som jag hade var att tvätta fönstren, punkt slut, säger han till Expressen.

Han säger även att butiken inte har någon policy mot tiggare men uppger att kunder klagat och att personalen ett flertal tillfällen varit tvungna att säga till tiggare som ”varit på folk”.

Tiggaren säger enligt Expressen att hon tänker vägra flytta på sig. Enligt henne själv får hon bara ”kaffe och lite pengar” för att sitta där.

I kommentarsfältet till Expressens artikel hävdar flera att butikschefen agerat ”rasistiskt” trots att han inte uttalat sig om tiggarens zigenska bakgrund. Andra menar att tiggeriet är provocerande och ger exempel på när matkunder rånats eller lurats av tiggare.

Signaturen Ramon Calvo säger att ”ingen väljer väl att sitta och tigga om de kunde arbeta istället”, men får snabbt mothugg av Rikard Rikardsson som menar att han sett tiggaren och att hon får betydligt mer än bara kaffe och lite pengar: ”Henne har jag träffat en del ggr. Hon har en plastpåse full med pengar bakom sig och en så gott som tom tiggarmugg framför sig. En bra dag får en hel del Cash så kan tänka mig att hon är nöjd med det stället..”

Källa:
Butikschef hällde vatten på tiggare


  • Publicerad:
    2014-03-15 12:16