TRONDHEIM. Under två dagar i december blev två olika norska kvinnor rånade av tiggare.

Det var den 23 december som en kvinna rånades av en tiggare i Trondheims centrum. Tjuven stal hennes resväska som bland annat innehöll julklappar och plånbok. Polisen misstänker att en man i 50-årsåldern med utländskt utseende har begått rånet.

Bara tio dagar tidigare, 13 december, hade en annan norsk kvinna rånats, också hon i Trondheim då hon kommit med mat till en tiggerska. Tiggerskan blev så lycklig över den norska kvinnans godhjärtade handling att hon kramade om henne. Samtidigt passade hon på att stjäla hennes plånbok och kontokort.

Detta är inte första gången som tiggare rånar godtrogna norrmän samtidigt som de vädjar till deras godhjärtlighet. Tidigare i år rånades en äldre man i Mo på sin pension av en utländsk tiggerska. Då tiggerskan berättade att hon var döv tyckte pensionären så synd om henne att han öppnade sin plånbok för att ge henne en hundralapp. Kvinnan tyckte dock att det var för lite och tog på egen hand de tusentals kronor ur plånboken som den äldre mannen precis hade hämtat ut.

Notisen har ursprungligen publicerats på Nordfront.net.

Källor:
Kvinne frastjålet trillebag med gaver
Ga tigger mat, ble rundstjålet som takk


  • Publicerad:
    2013-12-29 22:12