ANTIVITHET. En man med ursprung från Turkiet tillhör Centerns partistyrelse, är kommunalråd i Linköpings kommun – samt en flitig antivit användare av Twitter.

Muharrem Demirok är född i Sverige men hans familj kommer från regionen Konya i centrala Turkiet.

Han sitter i Centerns partistyrelse och är som kommunalråd i Linköpings kommun ansvarig för samhällsplanering och miljö.

Demirok tycker inte om vita män. Alla mest avskyr han ”äldre vita män” vilka han finner vara privilegierade. Detta har han klargjort på Twitter:

Vet ni vad jag är riktigt j.vla trött på? Äldre, privilegierade och, dare I say it, vita män. De slänger ur sig påståenden, gissningar och rena osanningar som de hävdar är fakta, sen blir de kränkta när man ifrågasätter eller rentav motbevisar deras ”perfekta” tes.

Av någon anledning anser de sig ha rätten att slänga ur sig vadsomhelst utan mothugg. De förväntar sig bara klapp i ryggen för att ”de säger som det är”. Blir de motsagda så är huden så tunn på dem att de nästan omedelbart blir kränkta.

Jag är trött på att vara ödmjuk
I en numera raderad tråd där han besvarar sitt eget inlägg, utvecklar Demirok ytterligare sin syn på de förhatliga äldre vita männen:

Får de inte precis som de vill så kör de med ”du svarar inte på min fråga” eller ”du lyssnar inte”. När de verkligen är inträngda i ett hörn så kör de oftast med ”du kanske skulle pröva att vara lite ödmjuk”. Vet ni vad, jag är trött på att vara ödmjuk.

Jag orkar inte låta dessa män domdera och agera som att de vore universums mitt. Jag orkar inte vara ödmjuk mot dom längre. Numera säger jag precis vad jag tycker till dom, oaktat att de då slänger ”å du ska vara förtroendevald” i mitt ansikte.

En annan sak jag noterat om dessa män är att de är värsta sortens golare. Så fort de blivit motsagda så springer de iväg och golar till andra. Men kom ihåg, golare har inga polare.

Nordfront ”golar” mer än gärna på Demirok genom att publicera inlägg som han lagt upp men sedan raderat efter att ha hamnat i blåsväder.

Icke-svensken Demirok vill inte vara ödmjuk och han avskyr vita ”privilegierade” män.

Han nämner inget om att den skyhöga lön han som kommunpamp uppbär, betalas av svenskar.

På tal om ”privilegier” berättar SVT att Demirok regelbundet avnjuter sin semester med familjen på släktgodset i Kulu utanför turkiska huvudstaden Ankara.

Arge Utlandssvensken framför på Youtube sina synpunkter på den turkiske politikerns attityd och agerande:


  • Publicerad:
    2021-07-31 23:55