UTRIKES. Den brittiske premiärministern David Cameron anser att EU lägger sig i för mycket. Vidare lovar han att landets relationer med unionen ska ändras.

Under onsdagen deltog den brittiske premiärministern David Cameron i det konservativa partiets årsmöte i Manchester. Under mötet berättade Cameron om sina åsikter angående EU och enligt Cameron är EU ”för stort, för dominerande och lägger sig i för mycket”.

Under mötet lovade Cameron deltagarna att han ska reformera Storbritanniens relationer till unionen. Reformen ska enligt honom vara genomförd i god tid innan den planerade folkomröstningen gällande landets medlemskap i unionen. Folkomröstningen ska ske i slutet av 2017.

— Tro mig, jag har ingen romantisk förbindelse med EU och dess institutioner. Jag är bara intresserad av två saker: Storbritanniens välstånd och Storbritanniens inflytande, sade han.

Förutom att prata om sitt missnöje med EU passade Cameron även på att varna för Labour-partiets nyvalde ledare Jeremy Corbyn. Cameron kallade Corbyn för en terroristsympatisör med anledning av vad Corbyn sagt i en debatt 2011. Under debatten ska Corbyn ha sagt att det var tragiskt att Usama bin Ladin dödades och att det inte gjordes några som helst försök till gripande för att kunna ställa bin Ladin inför rätta.

— Vi kan inte låta den mannen utsätta vårt älskade land för en ideologi som hotar vår säkerhet, sade Cameron om Corbyn.

Källa:
Cameron: EU för dominerande


  • Publicerad:
    2015-10-07 20:50