PEDOFILI. Centerpartisten Niklas Wellholt dömdes i oktober för att ha blottat sig för tre småflickor i Kungsbacka. Han är en av de senaste i raden av centerpartister med kopplingar till pedofiler, den här gången är det Wellholt själv som utfört brottet. 

Niklas Wellholt (C) blottade sig för småflickor. Foto: Facebook.

Centerpartisten Niklas Wellholt dömdes i oktober för sexuellt ofredande efter att han blottat sin penis för tre småflickor i Kungsbacka. Den 54-åriga mannen är bosatt i Vallda utanför Kungsbacka och har de senaste två mandatperioderna kandiderat för Centerpartiet i kommunalvalen.

I oktober förra året träffade Wellholt två nioåriga flickor som åkte rullskridskor i kommunen. Flickorna beskrev att han hade gylfen och skärpet uppknäppt och rörde vid sin penis framför dem. Han ska också ha följt efter dem till en av flickornas bostadshus, samtidigt som han tog på sin penis.

Vid ett annat tillfälle ska Wellholt ha blottat sig för en elvaårig flicka vid Tingbergsskolan i Kungsbacka. Denna gången ska han ha frågat flickan om hon ”ville känna” på hans penis.

Vid det senare tillfället konfronterade flickans pappa Wellholt, och frågade honom vad han höll på med. Centerpolitikern menade då att han bara hade stått och kissat, och att flickan kan ha missförstått händelsen. Han sa också till flickans pappa att han arbetade som politiker för Centerpartiet i Kungsbacka.

I slutet av oktober i år dömdes Wellholt för två fall av sexuellt ofredande i Varbergs tingsrätt. Politikern fortsätter att förneka brott, men tingsrätten bedömer att hans förklaringar är osannolika efterhandskonstruktioner. Wellholt fick villkorlig dom och 150 dagsböter om 420 kronor. Wellholt har nu valt att lämna Centerpartiet.


  • Publicerad:
    2020-12-19 20:50