IRLAND Den kontroversielle MMA-fightern Conor McGregor har varit en frän kritiker av Irlands elit och massinvandringen till landet. Nu antyder han att han kan komma att ställa upp i nästa presidentval.

Den irländske MMA-stjärnan Conor McGregor har återigen aktualiserats i samband med upploppen i Dublin mot massinvandringen och invandrarnas våld mot irländarna.

Nu antyder McGregor i ett inlägg på X att han tänker ställa upp som kandidat i 2025 års irländska presidentval.

I inlägget jämför han sig själv med en rad toppolitiker, som han menar har ”oförstörbara band med sina partier” och bara följer partipiskan ”oavsett vad allmänheten utanför tycker”. I kontrast skriver McGregor:

Eller mig, 35 [år], aktiv, passionerad, nytt blod i spelet. Jag lyssnar. Jag stödjer. Jag anpassar mig. Jag har ingen tillhörighet/partiskhet/favoritism till något parti.

McGregor skriver också att politikerna med honom som president skulle hållas ansvariga och att makten inte skulle ligga hos honom själv utan hos folket.

Inlägget får bland annat stöd av X-ägaren Elon Musk som skriver att McGregor ensam kan ta ned samtliga övriga kandidater.