VECKANS FILM MMA-stjärnan Conor McGregor visar upp några av sina träningspass och berättar om sin syn på träning.

Veckans film är egentligen del 5 i en dokumentärserie om den irländska MMA-stjärnan Conor McGregor, där man under flera avsnitt får följa legendaren under hans turneringar i UFC.

Nordfront har valt ut avsnitt 5 då McGregor – bortsett från en del materialistiska sekvenser om dyra hotellrum och sponsrande företag – visar upp lite av sina träningsrutiner och insikter om kampsportsträning.

Mycket av det här filmmaterialet är filmat i slutet av 2014, strax innan irländarens match mot tysken Dennis Siver, som tidigare ertappats med bruk av anabola steroider.

— Jag har en rutin, jag vaknar, jag dricker vatten, jag stretchar. Jag skakar loss. Det är så jag börjar frigöra min kropp igen efter hur länge jag nu än har sovit, berättar McGregor.

Han talar också om att hålla en balanserad träning för att bli både en rörlig och snabb, men också stark utövare. McGregors coach, John Kavanagh, citerar honom som följande:

Du vill inte vara en vegansk yoga-person som är supermjuk och vig utan att ha någon styrka. Du vill inte vara en kroppsbyggare heller. Det finns en bra jämvikt.

Conor McGregor

Utöver att vara en världsledande kampsportsutövare besitter McGregor också en stark krigaranda och otroligt självförtroende värdigt att beundras. Dessutom är han mycket patriotisk och stolt över sitt irländska ursprung.