REPORTAGE I lördags samlades nationella för att bryta arm på Gym XIV. Nordfront och Bellum var på plats och har pratat med en av arrangörerna.

Under gårdagen var Nordfront och Bellum på plats när Gym XIV smyglanserades. Gymmet, som drivs av oberoende nationalister, är i uppstartningsfasen och ännu inte helt offentligt.

— Just nu har vi lite grejer för styrketräning här, du kan lyfta vikter och bli stark. Sen självklart det män gillar mest: att slåss. Det har vi möjlighet att göra och det har vi redan gjort en hel del här, säger en av arrangörerna till Nordfront och tillägger sedan:

— Vi som har den här lokalen struntar lite i vart du har din ideologiska hemvist, med begränsningar självklart. Är du svenskhatare, ja då är det du som är boxningssäcken. Men annars, är du intresserad av att träna och ta hand om dig själv och i förlängningen ditt folk, då är du välkommen.

Arrangören säger också att lokalen inte är en plats att retirera till utan att den ska användas ”offensivt”.

— Faciliteter av vilket slag som helst, oavsett om det är ett gym, en pub eller om det är en samlingslokal, måste användas offensivt. Vi måste komma ihåg att varenda ABF-lokal i det här landet används offensivt. Alltså: Offensivt mot vårt folk. De utbildar människor som går emot oss hela tiden. Ska vi då skaffa lokaler för att bara sitta och tycka synd om oss själva eller säga att här kan vi ha en fristad, en ”safe space”? Nä, det är vi inte intresserade av utan lokaler måste användas i ett offensivt syfte.

På plats under lördagen var ett armbrytningsbord och en rutinerad armbrytare som hjälpte gästerna med tekniken. Förutom flitigt armbrytande passade vissa deltagare på att vänskapligt boxas på kampsportsmattorna medan övriga lyssnade på musik och umgicks under kvällen.

— Dagen har gått jäkligt bra. Den uppslutning vi hade tänkt oss med de här begränsade inbjudningarna blev av och vi fick många sköna återseenden, säger arrangören.

Bellum passade också på att spela in sitt första avsnitt med alla tre medarbetare samlade på ett och samma ställe. I avsnittet diskuterades det nya gymmet, men också hur träningen gått sedan sist och tävlingen Världens starkaste man.

Nordfront och Bellum tackar för inbjudan och återkommer när det offentliggörs mer information om gymmet.