BROTT. Från och med 3 april är Coop Konsum Norrliden i Kalmar en kontantfri butik. Anledningen är att antalet väpnade rån ökat drastiskt under det senaste året

Invandrarbrottsligheten i Kalmar ökar ständigt. Nu har dagligvarubutiken Coop Konsum Norrliden övergått till att bli en kontantfri butik. Det beror på att butiken under det senaste året drabbats av flera väpnade rån och inbrott.

— De upprepade brott som butiken har drabbats av är mycket allvarliga och vi gör nu denna drastiska åtgärd för att öka säkerheten för både kunder och medarbetare, säger Jerry Svennerlind, som är vd för Kf Göta i ett pressmeddelande.

I början av mars blev butiken rånad för tredje gången på ett år. Personalen kände igen mannen som utförde rånet. Han var också känd av polisen och hade kort tid innan rånet släppts ur fängelset efter ett sexmånaders straff för grov stöld. Därför kunde han också snart gripas.

Under det senaste året har Konsum Norrliden även drabbats av inbrott vid två tillfällen.

— I ett längre perspektiv handlar det om att säkra butikens fortlevnad, säger Svennerlind.

Därför tar butiken från och med nu endast emot betalningar med betalkort eller betalappen Swish. Det går heller inte att få kontanter för till exempel pantkvitton eller värdeavier.

Ifall trenden med kontantlösa butiker fortsätter är det troligt att fler butiker kommer att följa Konsum Norrlidens exempel.

Källor:
Efter rånen – Konsum Norrliden slutar med kontanthantering
30-åring häktad för rån mot Kalmarbutik


  • Publicerad:
    2018-04-03 11:00