Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Danska RFSU propagerar nu för barnafödande

Av Redaktionen, 2015-04-10
redaktionen@nordfront.se

DANMARK. Den danska organisationen Sex & Samfund avskärmar sig nu betydligt från sin svenska motsvarighet RFSU som förespråkar fri abort. Sex & Samfund talar i sin sexualundervisning nu om att skaffa barn.

När för få barn föds och befolkningen blir äldre är politikernas ”lösning” alltid detsamma – mer massinvandring. Men i Danmark finns andra lösningar på problemet, nämligen uppmuntran till barnafödande.

Nyligen justerade Sex & Samfund sin kursplan. Den ideella organisationen talar nu om gravididet som någonting positivt och som något som kan lösa befolkningsproblematiken.

— I många, många år talade vi bara om säker sex, hur man kan förebygga att bli gravid. Plötsligt kom vi på att vi faktiskt också kanske borde berätta för dem om hur man blir gravid, säger Marianne Lomholt, nationell chef för Sex & Samfund.

Och de nya riktlinjerna för sexualundervisningen har redan visat resultat. Ny statistik visar på tusen nya födslar förra året jämfört med föregående år, den första ökningen av de danska födelsantalen på fyra år.

— Jag kan inte säga att det beror på oss, säger Lomholt och skrattar. Vi har bara just börjat med att sätta fokus på det.

Sex & Samfund är inte den enda aktören som lyft frågan om de låga födelseantalet och uppmanat till lösningar andra än mer invandring. Det danska resebolaget Spies Rejser väckte reaktioner förra året då de anordnade romantiska semestrar där det i kampanjen ”Ha sex för Danmark” uppmanade resenärer att skaffa barn. De kvinnor som lyckas bli gravida under resorna vinner priser

Källa:
Sex Education in Europe Turns to Urging More Births


  • Publicerad:
    2015-04-10 11:20