SVERIGE. Politiker, några idrottsföreningar, men också ett flertal statliga myndigheter var representerade under Prideparaden. Nordfront var på plats för att dokumentera demonstranterna.

NF

”Domstolar samt förvaltningsmyndigheter och andra som fullgör uppgifter inom den offentliga förvaltningen skall i sin verksamhet beakta allas likhet inför lagen samt iakttaga saklighet och opartiskhet” – detta föreskriver regeringsformens 1 kap. 9§.

Trots detta valde flera skattefinansierade myndigheter att trotsa grundlagen när de gick med i den politiska manifestationen ”Pride” där de favoriserade och tog ställning för vissa typer av sexuella läggningar, mot en viss typ av familjekonstellation, för normkritik och feminism.

Försvarsmaktens anställda, däribland överbefälhavaren Sverker Göransson, deltog också på ”Pride”. Flera av Försvarsmaktens anställda ignorerade inte bara objektivitetsprincipen utan bröt också mot sina egna uniformsregler. vars punkt 1.1.7 lyder:  ”Den som deltar i en politisk demonstration, är frihetsberövad eller är avstängd från arbetet får inte bära uniform”.

Nordfront var på plats och dokumenterade hur statliga myndigheter tog ställning till politiska budskap under ”Pride”. Förutom myndigheter, politiska partier och någon idrottsförening var också bland annat Judiska församlingen och andra judiska aktivister på plats för att främja HBTQ-budskap bland svenskar.

Se bilder nedan (alla bilder klickbara):

Socialdemokraterna och Mona Sahlin.

Socialdemokraterna och Mona Sahlin.

Här är de som ska försvara Sverige i krig.

Här är de som ska försvara Sverige i krig.

Här är de som ska försvara Sverige i krig.

Homofiler i försvaret.

Sveriges poliskår skämmer ut sig.

Sveriges poliskår skämmer ut sig.

pride17

Sportbladet under ledning av Simon Bank gjorde sig flera dagar innan till manifestationens propagandamegafon.

Sportbladet hade dagarna innan gjort sig till manifestationens propagandamegafon och hängt ut föreningar som tackat nej till att delta.

AIK som tidigare varit infiltrerade av extremvänstern drog sig till sist officiellt ur "Pride" efter ett styrelsebeslut. Här demonstrerar dock flera AIK-fans i Pride och klubben mottog ett pris, vilket kritiserats av klubbens firma.

AIK som tidigare varit infiltrerade av extremvänstern drog sig till sist officiellt ur ”Pride” efter ett styrelsebeslut. Här demonstrerar dock flera AIK-fans i Pride och klubben mottog ett pris, vilket kritiserats av klubbens firma.

Simon Banks förmodade stamfränder demonstrerade för HBTQ i Sverige.

Judar demonstrerade för HBTQ i Sverige. Dagarna innan knivhöggs sex demonstranter, en av dem till döds, på ”Pride” i Israel. Sammanstötningar är vanliga på Pride-demonstrationer i Israel då många judar inte vill ha HBTQ-propaganda i landet.

pride15

pride13

Judiska församlingen demonstrerar. Till vänster ghår en barbröstad shiksa.

Judiska församlingen demonstrerar. Till vänster går en barbröstad shiksa.

Fler shiksor.

Fler shiksor.

Anti-islamiska budskap.

Anti-islamiska budskap. Var finns Expo?

Delar av Kirunas ishockeyförening.

Delar av Kiruna IF. När Kirunas ishockeylag totalfloppade under förra året berodde detta på att fokus låg på homopolitik och inte idrott, något som man senare också erkänt. I år tänker Kiruna göra om samma misstag som under förra året,

Svenska Idrottsrörelsens Studieförbund (SISU).

Svenska Idrottsrörelsens Studieförbund (SISU).

Barn utnyttjas i homopolitisk propaganda.

Barn utnyttjas i homopolitisk propaganda.

Vänsterpartiet vill ha ett tredje kön.

Vänsterpartiet vill ha ett tredje kön.

Det helt öppna gayrugbylaget "Stockholm Berserkrs". Gillar att kramas med heterosexuella i de lägre divisionerna.

Det helt öppna gayrugbylaget ”Stockholm Berserkrs”. Gillar att kramas med heterosexuella i de lägre divisionerna.

Kommunister (tydligen från Iran) på plats.

Kommunister (tydligen från Iran) på plats. Huruvida riksdagsiraniern Daniel Riazat (V) var på plats är oklart, men sannolikt.

Kriminalvården var en av flera myndigheter som bröt mot objektivitetsprincipen.

Kriminalvården var en av flera myndigheter som bröt mot objektivitetsprincipen.

pride27

Björnrörelsen - en HBT-subkultur för hårdhomos.

Björnrörelsen – en HBT-subkultur för hårdhomos.


  • Publicerad:
    2015-08-05 00:20