INRIKES. En homokritisk imam som jämförde homosexualitet med ett virus har nu polisanmälts av RFSL för hets mot folkgrupp.

En imam vid en moské i Halmstad liknade i en uppmärksammad föreläsning homosexualitet vid ett virus. Under föreläsningen menade han att det är viktigt att barn har ett bra ”immunförsvar” för att stå emot ”virus” i samhället, homosexualitet var ett av de virus som det varnades för.

Det var efter att församlingen lagt upp föreläsningen på sin Youtube-kanal som det väcktes kritiska röster och många hörde av sig till lobbyorganisationen RFSL och uppgav att de blivit kränkta.

— Många har hört av sig till oss och varit väldigt upprörda. Många känner sig kränkta. Nu återstår att se vad det här leder till, förhoppningsvis till åtal, säger Mattias Uhrberg, pressansvarig vid RFSL i Halland.

Huruvida anmälan kommer leda till åtal återstår att se men är föga troligt. Dock är både anhängare av islam och så kallade HBTQ-personer två grupper som favoriseras av regimen vilket bäddar för en osäker utgång.

Källa:
Imam polisanmäls för virusuttalande


  • Publicerad:
    2015-10-06 18:20