UTRIKES. Nu rapporterar man att de tre judiska pojkarna som hade blivit kidnappade har hittats döda under måndagen. Detta har lett till att våldet mot palestinier eskalerat och den israeliska armen har även bombat palestinska hem. Men nu menar uppgifter att den israeliska myndigheten visste att de judiska pojkarna var döda för länge sedan och att sökningen varit i provokativt syfte från start.

Tidigare publicerade Nordfront nyheten om de tre judiska pojkarna som hade blivit kidnappade i Israel, vilket ledde till militära operationer på palestinska hem. Man påbörjade sökningen genom en nattlig räd mot en by med enbart 300 invånare, men sedan expanderade sökningsområdet och man tog in israeliska fallskärmsjägare.

Under måndagen hittades de tre judarna döda. Medier rapporterar att de blev skjutna i stort sett direkt efter kidnappningen och sedan begravda under stenar i ett fält där de sedan hittades. Därmed är den 18 dagar långa sökningen slut. Men när informationen om pojkarnas öde rapporterades besvarade israelerna det genom att bomba palestinska hem på Västbanken.

Dolde sanningen
Redan tre dagar in i sökningen läcktes information till pressen att pojkarna hade hittats döda. Man hade dock förbjudit de israeliska nyhetskanaler att rapportera om det vilket gjorde det omöjligt för utländska medier att få sina uppgifter bekräftade. Under tiden sa den israeliska militären att de agerar i tron om att pojkarna var kidnappade och fortfarande var vid liv.

Under räderna mot palestinska hem ska ungefär 500 personer ha blivit arresterade, däribland politiker för Hamas, och 2 100 hem ska ha blivit invaderade av israelisk militär. Efter vetskapen om pojkarnas öden har våldet eskalerat och Israel har gjort 34 flygattacker mot Gazaremsan vilka dödat fem palestinier. Man ska även ha dödat en högt uppsatt politiker för Hamas, vilket ledde till att en raket sköts för första gången sedan november 2012 mot den södra delen av Israel. En soldat ska ha läckt till en ortodox judisk press att krypskyttar har använts för att skjuta på människor som kastar sten mot judisk militär, och fem personer har redan dödats på grund av det.

Ökad offensiv mot palestinierna
Flera ledande judar har nu sagt att tiden för samtal är slut och att det är dags att agera. Man har också uppmanat regeringen att agera med all sin styrka mot Hamas i Gaza och på Västbanken för att lära dem en läxa.

Under räderna mot palestinska hem ska ungefär 500 personer ha blivit arresterade, däribland politiker för Hamas och 2 100 hem ska ha blivit invaderade av israelisk militär. Efter vetskapen om pojkarnas öden har våldet eskalerat och Israel har gjort 34 flygattacker mot Gazaremsan vilka dödade fem palestinier. Man ska även ha dödat en högt uppsatt politiker för Hamas, vilket ledde till att en raket sköts för första gången sedan november 2012 mot den södra delen av Israel. En soldat ska ha läckt till en ortodox judisk press att krypskyttar har använts för att skjuta på människor som kastat sten mot judisk militär, fem personer har redan dödats på grund av det.

Källor:
Israeli Government and Press Knew Teenagers Were Dead for Weeks
Israel’s Search for 3 Teenagers Ends in Grief


  • Publicerad:
    2014-07-01 21:45