AUSTRALIEN Delstaten Victoria i Australien förbjuder hakkors på allmän plats.

Victoria blir den första australienska delstaten att förbjuda hakkors. Den som på något sätt visar upp symbolen på allmän plats kan dömas till upp till 12 månaders fängelse och böter på 22 000 australienska dollar.

Delstatens justitieminister, Jaclyn Symes beskriver förbudet som ”ett hårt slag” mot nationalsocialismen i Australien.

— Nazistsymbolen glorifierar en av de mest hatfulla ideologierna i historien. Dess uppvisande för allmänheten gör inget annat än att orsaka fortsatt smärta och segregation, säger Symes till The Guardian.

Symbolen, som även används av buddhister, hinduer och jainister, kommer däremot att få användas i ”kulturella och religiösa kontexter”.

Hyllas av judisk makt-rörelse

Förbudet hyllas av Dvir Abramovich, som är ledare för den judiska lobbyorganisationen Anti-Defamation Commission:

Den här dagen kommer att gå till historien! Det är ett upplyftande och triumferande tillfälle för varje Victoria-invånare och det är ett dånande slag mot ny-nazist-rörelsen här i Victoria, som skulle älska att få sätta folk som mig i gaskammare och som drömmer om en australiensk Hitler och ett fjärde rike.

Det är en dag där vi hedrar de sex miljoner judar som förintades av nazisterna och de miljontals andra. Det är en dag då vi hyllar de förintelseöverlevare som gjorde Victoria till sitt hem.

Dvir Abramovich, Anti-Defamation Commission.

Enligt Abramovich pågår det en ”hakkors-epidemi” i delstaten, då aktiviteten från lokala nationalsocialister har ökat explosionsartat.

"En korrupt, homosexuell pedofil"

Thomas Sewell, ledare för den nationalsocialistiska organisationen ”European Australian Movement” skriver ett uttalande på Telegram.

Han beskriver svastikan som den rasligt och religiöst viktigaste symbolen för det ariska folket. Han beskriver också delstatens president, Daniel Andrews som en ”korrupt, homosexuell pedofil och drogmissbrukare, som helt och hållet sitter i knät på kinesiska och judisk makt-lobbyer”.

Nu ska hans organisation försöka överklaga, eller på annat vis, bekämpa förbudet av hakkorset.