REPORTAGE Nordfronts läsare är förmodligen bekanta med den nationella rörelsen i Norden, men hur ser det ut utomlands?

De flesta är nog bekanta med den nationella rörelsen inom Norden, men i den här artikeln tänker jag ta en titt på hur scenen ser ut i resten av den vita världen.

Kampen för vår ras överlevnad kan inte bara föras i Norden, utan måste ske globalt. Därför kan det vara intressant att se hur kampen förs även utomlands. Och det kan vi definitivt konstatera att den gör.

Jag kommer givetvis inte att gå igenom alla nationella organisationer som finns, eller ens alla som jag tycker verkar någorlunda bra. Jag kommer att fokusera på de rörelser som jag personligen tycker står ut bland mängden, som gör något speciellt eller som jag på annat vis tycker förtjänar att lyftas fram.

Många av organisationerna i listan är mångfacetterade, och ägnar sig åt både aktivism, media, träningar, sociala aktiviteter, parlamentariskt arbete och mycket annat.

Tyskland och Österrike

Nationalsocialismen är dessvärre förbjuden i både Tyskland och Österrike. Men som tur är vinner den nationella, revolutionära och socialistiska organisationen Der dritte weg (Den tredje vägen) mark.

Organisationen och partiet bildades 2013 och är idag den ledande nationalrevolutionära rörelsen i Tyskland. På sikt vill man även starta en gren i Österrike. Verksamheten liknar i mångt och mycket den som Nordiska motståndsrörelsen har i Norden. De båda organisationerna har också ett tätt samarbete.

Der dritte weg öppnade nyligen sitt tredje kontor i staden Ohrdruf. Sedan tidigare har man en lokal i Plauen och en i Siegen. Vidare driver de ett gäng tyska podcasts på olika teman. Flaggskeppet heter ”Revolution auf Sendung”.

Der dritte wegs partiprogram finns på svenska för den som är intresserad. I övrigt rekommenderar jag den engelska artikeln ”Germany Calling: “Der III. Weg” – Germany’s leading revolutionary movement”.

Här följer en video från en demonstration i Olpe i juli förra året:

Der dritte weg demonstrerar
Der dritte weg demonstrerar.
Der dritte weg lokal i Plauen
Organisationens lokal i Plauen, P130.

Storbritannien

Patriotic Alternative är en brittisk organisation som bildades 2019. Även den här gruppen har ett brett verksamhetsområde med aktivism, träningar, vildmarksaktiviteter, folkgemenskapsaktioner, media och mycket annat.

Organisationens huvudfråga är att stoppa folkutbytet av vita britter. Man har också ett tjugopunktsprogram för hur man vill förbättra Storbritannien.

Patriotic Alternative leds av nationalisten Mark Collett, och man har redan haft aktiviteter i hela Storbritannien. Nedan följer en video från en banderollaktion i Skottland:

Patriotic Alternative sopaktion
PA-aktivister städar upp i naturen.
Patriotic Alternative flygblad
Flygblad delas ut i brevlådor.

USA

Mest framträdande inom den amerikanska nationella rörelsen, och en av de utländska rörelser jag själv är mest imponerad av, är Patriot Front.

Sedan 2017 har de gjort sig kända för sina välorganiserade och storslagna demonstrationer. Den som följer Patriot Front noga vet också att det pågår otroliga mängder basaktivism, träningar och vildmarksaktiviteter över hela USA.

I december imponerade aktivisterna med en uppmärksammad demonstration genom huvudstaden, Washington DC. Ledaren Thomas Rousseau höll ett brandtal framför Kapitolium. Nedan följer en längre video från den aktiviteten:

Patriot Front bestiger berg
Patriot Front bestiger berg.

Nederländerna, Belgien och Luxemburg

Hösten 2020 bildades den nationalsocialistiska aktivistorganisationen Volksverzet (Folkligt motstånd) i Nederländerna, med syftet att ena hela Benelux-regionen. Det vill säga Nederländerna, Belgien och Luxemburg.

Organisationen är fortfarande mycket ny, så jag passar mig för att höja dem till skyarna. Men baserat på vad jag har sett hittills så tror jag att Volksverzet kan fylla ett tomrum som länge har funnits i området.

Regelbunden basaktivism pågår i alla tre länder. Grunden för en verkligt revolutionär rörelse håller på att läggas. Så med viss försiktighet kan jag säga att den här rörelsen ska bli intressant att följa.

Volksverzets tolvpunktsprogram finns tillgängligt att läsa på engelska.

Volksverzet
Klistermärke i Nederländerna.
Volksverzet kampsportsträning
Aktivister tränar kampsport.
Volksverzet banderoll.
Banderoll med budskapet "Älska ditt folk". Kanske inspirerat från någon annan organisation.

Italien

CasaPound Italia är kanske en av de mer välkända nationella organisationerna i Europa. Bland annat för att de har lyckats ockupera flera lokaler i Rom och över hela Italien.

CasaPound arrangerar också spelningar, vandringar, sport-aktiviteter och välgörenhetsaktioner. De driver både en tidning, tv-sändningar och radiosändningar på italienska.

Samtidigt arrangerar de demonstrationer och bedriver mycket aktivism, speciellt banderollaktioner och spektakulära aktioner.

CasaPound har även ett ungdomsförbund som kallas Blocco Studentesco, (Studenternas Block).

Nedan följer en årssummering av CasaPounds år 2021:

Casapound demonstration
CasaPound demonstrerar.
Casapound banderoll
Protestaktion mot homolobbyn utanför Colosseum.

Bulgarien

Bulgarian National Union (BNS) – i Norden mest känt för att man arrangerar ”Lukov-marschen” i Sofia, till minne av General Hristo Lukov som mördades av kommunister 1943.

BNS har också ett stort fokus på interna aktiviteter som träningar och vandringar, men arrangerar också demonstrationer. Dessutom har man ett politiskt parti.

BNS Lukovmarschen.
Avbildning av General Hristo Lukov.
BNS aktivister
Aktivist under en intern aktivitet.

Ungern

Legio Hungaria bildades 2018, och anordnade kort därpå ”Ärans dag” i Budapest. Aktivister från Legio Hungaria, Nordiska motståndsrörelsen och en rad andra europeiska organisationer samlades då för att hedra ungerska och tyska krigshjältar från Slaget om Budapest.

Legio Hungaria ägnar sig också åt gatuaktivism, demonstrationer, träningar, sociala aktiviteter och mycket annat.

Legio Hungaria demonstrerar
Legio Hungaria demonstrerar.
Legio Hungaria aktivister.
Aktivister under en intern aktivitet.

Australien

National Socialist Network (NSN) bildades i Australien 2020. Organisationen leds av nationalsocialisten Jacob Hersant. På kort tid har de gjort sig kända för sina väldigt provokativa aktioner.

Gruppen har bland annat gjort väldigt explicita hyllningar av den nationalsocialistiska ledaren Adolf Hitler. Förra året skapade man också rubriker i rikstäckande media när man den första april uppmanade sina följare att ”blanda ut den judiska rasen”.

Förutom provokativa aktioner arrangerar de också vildmarksturer och genomför en del basaktivism.

National Socialist Network vildmark
Aktivister på vildmarkstur i Australien.
National Socialist Network banderoll
Banderollaktion i Victoria.
NSN klistermärke
"Vit revolution är den enda lösningen".

Även European Australian Movement (EAM) är verksamma i Australien. Organisationen leds av den välkända nationalsocialisten Thomas Sewell. Likt NSN ägnar sig EAM åt träningar och basaktivism.

De båda organisationerna har ett mycket tätt samarbete, där medlemmar ur båda organisationerna deltar i varandras aktiviteter.

European Australian Movement
I bild: Jacob Hersant och Thomas Sewell.
EAM-aktivister.
Aktivister.
EAM träning
Aktivister tränar.

Nya Zeeland

Även rakt på andra sidan jordklotet kämpas det mot globalism och konsumtionssamhället. 2019 bildades den nationella organisationen Action Zealandia, som vill återinföra vad de kallar traditionella värderingar.

Självförbättring, Nyzeeländsk-Europeisk identitet, Folkgemenskap, Nationalism och Hållbarhet” heter organisationens ideal, som man förklarar vidare på sin hemsida.

Aktivisterna i Action Zealandia lägger mycket tid på basaktivism, träningar och vildmarksaktiviteter. Ledande medlemmar driver också podcasten ”Voice of Zealandia.

Även detta är en relativt ny organisation som är intressant att följa. Personligen tycker jag att deras propaganda och estetik ser väldigt slipad ut.

Action Zealandia aktivist med flagga
En aktivist med organisationens flagga.
Action Zealandia flygblad
Flygblad från Action Zealandia.
Action Zealandia affisch
White Lives Matter-affisch.

Frågor till läsarna

Vad tycker ni läsare? Har jag missat någon viktig och/eller intressant nationell rörelse i artikeln? Och hur kommer det sig att scenen inte är mer utbredd i vissa länder?

Lämna en kommentar i kommentarsfältet.