FRANKRIKE. Den svarta komikern Dieudonné M’Bala M’Bala har länge varit utsatt för judiska förföljelser efter att ha uttalat sig kritiskt om judiska och sionistiska förehavanden.

Dieudonné M’Bala M’Bala har länge vågat stå upp för yttrandefriheten i Frankrike. Detta har han fått betala ett högt pris, speciellt eftersom han har vågat att direkt kritisera den judiska makten i både Frankrike och världen. Enligt Al-Jazira har Facebook nu stängt av honom permanent och han var redan tidigare avstängd från Youtube. Bägge medieföretagen kontrolleras av judiska individer. Dieudonné hade över 1.3 miljoner följare på Facebook och 400 000 på Youtube.

Den judiska organisationen The International League Against Racism and Anti-Semitism förkortat (LICRA) som har sitt säte i Frankrike jublar över beslutet. De har lyckats med ett delmål att tysta Dieudonné för hans kritik mot dem och andra judiska verksamheter.

Dieudonné har sedan tidigare blivit straffad av franska myndigheter för att ha skrivit kommentarer om judar. Han har fått betala flera tusen euro i böter till organisationer som LICRA när de drar honom inför domstol, denna möjlighet har de tack vare de franska lagarna. I USA kallas sådant agerande för ”lawfare”. De judiska församlingarna i Sverige försökte också att instifta sådana lagar under 80-talet men misslyckades.

Den populära komikern är känd för armrörelsen ”Quenelle”. Denna armrörelse retar upp judiska individer i världen.


  • Publicerad:
    2020-08-05 08:00