MÅNGKULTUREN. Tingsrätten mildrade straffet för Muhamet Mehmeti då de tog för givet att han skulle förlora jobbet efter att han tafsat på en kvinna i sin taxibil. För chefen Henrik Andersson var detta inget problem och idag skjutsar sexualbrottslingen fortfarande kvinnor i sin taxi.

I en läsvärd artikel från den 3 maj skrev Nya Tider om taxichaffören Muhamet Mehmeti (19690117-6716) i Veddige som efter att ha dömts för att under arbetstid ha ofredat en ung kvinnlig passagerare sexuellt ändå har fått ha kvar sitt arbete. Av artikeln framgår det att Mehmeti har fått arbeta kvar trots att hans chef Henrik Andersson (19700610-XXXX) på Varbergs Taxi har full kunskap om vad han har gjort sig skyldig till. Vad som gjorde det hela ännu värre var att domstolen förutsatte att Mehmeti skulle förlora sitt arbete till följd av den fällande domen och därför mildrade straffet genom att inte döma ut böter. Ändå tillät Varbergs Taxi att Mehmeti fortsätter att arbeta som taxichaufför.

I domen beskrev den unga kvinnan följande:

Muhamet Mehmeti lade under färden handen på hennes lår och förde denna fram och tillbaka. Hon blev rädd och upplevde detta som mycket obehagligt. Hon drog undan sitt ben men Muhamet Mehmeti lade vid flera tillfällen tillbaka sin hand och smekte henne. När hon skulle lämna bilen bad Muhamet Mehmeti om att få en kyss. Hon ville inte detta. Muhamet Mehmeti tog då tag om hennes arm för att hålla henne kvar i bilen. Hon slet sig loss och lämnade platsen. Ingenting sades mellan henne och Muhamet Mehmeti under färden.

Tingsrätten resonemang angående att Mehmeti troligen skulle förlora sin anställning löd som följer:

Tingsrätten förutsätter att Muhamet Mehmeti vid denna utgång kommer att förlora sitt arbete som taxichaufför. Med beaktande av denna omständighet ska den villkorliga domen inte förenas med böter.

När Nya Tider kontrollerade om Mehmeti verkligen hade blivit av med sin anställning så visade det sig att så inte var fallet. Varbergs Taxi hade låtit honom arbeta kvar som taxichaufför trots det han hade gjort mot en kund i bolagets taxibil under tiden han var i tjänst. Den unga kvinnan som blev utsatt får uppenbarligen finna sig i att Mehmeti får fortsätta att köra taxi. När Nya Tider sedan frågade chefen Andersson om detta så svarade han inte utan lade omedelbart på luren.

Då Mehmeti inte har fått det straff han förtjänar och dessutom får fortsätta att utgöra en risk för kvinnor genom att arbeta som taxiförare så är det bra om det blir känt vem han är. Att det blir känt vem den chef är som har låtit den sexbrottsdömde taxichauffören arbeta kvar är också viktigt för säkerheten för de som bor i Varberg. Detta saknades i Nya Tiders artikel och därför kompletterar Nordfront.

Här nedanför är bilder av Muhamet Mehmeti.

Här nedanför är bilder av Henrik Andersson och här är hans Facebook.

För alla som vill kontakta Varbergs Taxi och uttrycka sitt missnöje med deras beslut att låta Mehmeti fortsätta arbeta som taxichaufför kan ringa 0340-16500 eller skriva till info@varbergstaxi.se.

Källor:
Tafsande chaufför slapp straff eftersom “förlorat arbete är straff nog” – Men han jobbar ändå kvar
Varbergs TR B2163-17 Dom 2018-03-28


  • Publicerad:
    2018-05-12 17:45